De Geergymnasiets tidning på webben
Förstasidan

« Föreg. Nästa »


Artiklar

Harry Styles tog med sig kärleken till Danmark

 


Wilma Arildsson 2023-05-24




Fansen var taggade och arenan sprudlade av spänning och färgglada fjäderboor. För många var detta första gången de fick chansen att se sin favoritartist live, för andra var detta en av många gånger på samma plats som deras idol. Den 13:e Maj uppträdde Harry Styles i Horsens, Danmark. 

 

Harry Styles, en av de mest omtalade artisterna i popkultur idag, öppnade den 13:e Maj 2023 den sista delen av sin turné i Horsens, Danmark. Den långvariga turnén, Love on Tour, har pågått sedan september 2021 och har tagit plats i fem av världens kontinenter. Gatorna i Horsens var fyllda med exalterade tonårstjejer klädda i färgglada kläder av olika slag, fjäderboor och cowboyhattar med glitterkant. Kön ringlade sig långt, som en orm, runt arenans väggar. Vissa av fansen hade tagit sig en lång väg för att få en glimt av den kända 29-åriga sångaren och låtskrivaren. I kön var stämningen spänd och förväntansfull på vad de skulle få se inom endast några få timmar. 

- Han är så speciell. Vi skulle kunna åka vart som helst för att se honom live,” säger Ella, 19 år gammal, som hade rest ända från Tyskland för att se sin idol och höra sina favoritlåtar live. 


Kön som sakta men säkert fylldes på längs gatorna började tillslut bestå av tusentals människor. Längs sidorna låg det högar med boafjädrar i alla regnbågens färger huller om buller på asfalten. När klockan slog 17 och dörrarna till arenan öppnades, ökade trycket. Hukade ryggar sträcktes ut och ställdes raka i spänning. En kittlande känsla bubblade innanför bröstkorgen. 


Arenan, som har en konsertkapacitet på runt 30 000 personer, fylldes snabbt. Scenen, som var placerad på kortsidan av fotbollsplanen temporärt hade blivit begravd under plastgolv, reste sig högt mot himlen. På golvet sitter sällskap i små grupper, väskor och fika placerade i mitten. Väntan är lång och fansen sitter tålmodigt och väntar på förbandet att börja spela. 

- Det må vara påfrestande att köa så länge, men det är alltid värt det när artisten går upp på scenen, säger Vera Arildsson, 14 år, som hade rest från Sverige för att vara på plats. Hon och hennes syster köade i tre timmar innan insläppet. Detta är inte Veras första konsert, men hon har aldrig varit på en där just Harry Styles uppträder. Bland personerna i kön känner man av en stämning som är svår att toppa. Enligt henne själv är atmosfären väldigt annorlunda på de två olika konserterna som hon har varit på. 

- På Harry Styles-konserter spelas musik som man kan dansa till. Det var kul att kunna hoppa runt och sjunga med i låtarna, säger Vera  när hon tänker tillbaka på upplevelsen. 


Musiken flödade och chockade ansiken var inte en ovanlig syn i publikhavet när Harry tog till scenen. Under konserten som pågick i lite mer än två timmar spelades många av artistens mest kända låtar, bland annat ‘As it was’, ‘Watermelon Sugar’ och ‘Adore you’. Harry överraskade även publiken med låtar tillhörande hans tidigare band, One Direction. När tonerna från låten ‘Stockholm Syndrome’ och ‘What makes you beautiful’ började spelas från högtalarna hördes skrik igenom hela arenan och publikhavet började gunga till takten. När de sista tonerna hade tystnat och bandet hade gått av scenen, började golvet sakta men säkert rensas på människor. 


- Konserten var helt fantastisk! Vi hade superkul och det var jätteroligt att stå på golvet. Jag kunde dansa och skaka loss till musiken, säger Vera, nyutkommen från arenan. De 30 000 människorna som nyss hade upplevt en storslagen konsert spreds nu ut på gatorna i ett myller likt en myrstack i natten. 

 

Tipsa en vn Skriv ut



Sök Sökhjälp

Tipsa redaktionen
Skicka insändare

De Geers hemsida
Lärkan
Ansvarig utgivare:   Niclas Unosson
Webmaster:   Niclas Unosson
Redaktion:   Rikard, Karin