De Geergymnasiets tidning på webben
Förstasidan

« Föreg. Nästa »


Artiklar

Hela 6160 kr samlades in

 


Ella Laestadius 2021-12-16


Igår drog det igång, De Geergymnasiets insamling för musikhjälpen! Kören inledde kvällen med sång för att locka och välkomna besökare från gatans alla hörn. Det upplysta De Geer bjöd på skuggspel i fönstrena som underhållning, där olika berättelser utspelades medan fika och korv såldes nedanför:

- Fikat var gott vilket är trevlig och det är mysig stämning. 

Information och konst satt uppe för besökare att läsa och begrunda på ena sidan av entrén medan Konst och Design treornas konstverk lottades ut i cafeterian på andra. Allt för att samla in pengar till årets tema i Musikhjälpen, en värld utan barnarbete. Kvällen fick positiv respons från både lärare, besökare och elever. Läraren Mats Tinnervall var en av de många nöjda:

- Jag tycker det blev bra. Man ser skuggspelen från gatan vilket jag tycker ser så bra ut. Det blev värdigt. Gemenskapen mellan eleverna blir starkare också, nu får ju elever från alla årskurser samarbeta. 

Kvällen avslutades, kanske en aning tidigt, men med betydligt mycket mer pengar till bössan än i början av kvällen. Hela 6160 kr samlades in! 


Tipsa en vn Skriv ut



Sök Sökhjälp

Tipsa redaktionen
Skicka insändare

De Geers hemsida
Lärkan
Ansvarig utgivare:   Niclas Unosson
Webmaster:   Niclas Unosson
Redaktion:   Rikard, Karin