De Geergymnasiets tidning på webben
Förstasidan

« Föreg. Nästa »


Artiklar

En visuell upplevelse


Alice 2016-05-11


Många har sedan barnsben vetat vad Disneys djungelboken är och de flesta sjunger med i sånger som “Var Nöjd Med Allt Som Livet Ger” och “Jag Vill Va’ Som Du”. 1967 kom filmen och just nu går en omgjord version med ny animering och ett mer verkligt format på bio.

Filmen handlar som bekant om Mowgli, en pojke utan föräldrar som växer upp i djungeln, uppfostrad av vilda djur. Han trivs utmärkt och vill minsann inte tillbaka till byn han först kom från, något som gör tigern Shere Khan ursinnig. Han försöker därför göra allt i sin makt för att göra slut på Mowgli en gång för alla.


2016’s version av filmen är en förnyelse av den klassiska som vi alla känner igen och ser, i alla fall en snutt av, en gång per år i juletider. Animeringen av djuren har gjorts om från ganska platt tecknat till 2D (eller 3 dimensionell om man så vill) samt att en faktisk person nu finns i huvudrollen, spelad av Neel Sethi. Filmens nya verkliga format, där man i vissa fall faktiskt undrar om djuren är äkta eller inte, ihop med de små förändringarna i handlingen gör filmen intressant på nytt. Samtidigt ‘vaknar man till’ lite extra vid delar och sånger man känner igen från tidigare.


I den här filmen är det framförallt den visuella upplevelsen som är väsentlig. Blandningen mellan verklighet och välgjorda animerade djur som talar, fångar en och gör filmen mycket väl värd att se. -Huvuddelen av själva storyn vet vi ju, som sagt, redan om.


Att filmen inte är översatt från sitt originalspråk, engelska, och har en åldersgräns från 11 år säger någonting om att filmen inte är alltför ‘barnslig’. Den är som de flesta andra Disney-filmer: en film som passar för alla, mysig och enkel att hänga med i. Går på bio (även i 3D) just nu!

Tipsa en vn Skriv ut



Sök Sökhjälp

Tipsa redaktionen
Skicka insändare

De Geers hemsida
Lärkan
Ansvarig utgivare:   Niclas Unosson
Webmaster:   Niclas Unosson
Redaktion:   Rikard, Karin