De Geergymnasiets tidning på webben
Förstasidan

« Föreg. Nästa »


Artiklar

Tabelltipset: så här slutar NHL 2019/2020


Johan Brynemo, Tobias Andersson 2019-10-08


Nu är snart NHL säsongen igång igen, med massa spännande möten. Men vem vinner stanley cup i slutändan?

Här tippar lärkans sportjournalister Johan Brynemo och Tobias Andersson hur grundserien slutar samt vilket lag som tar hem bucklan i juni.


Tampa Bay Lightning

Tampa kommer tillbaka i år igen som storfavoriter efter katastrof slutspelet förra året där dom inte ens vann en match,men nu kommer dom tillbaka mer hungriga än någonsin. 

Om man kollar på pappret så har Tampa ett av ligans farligaste trupper,men det gäller för dom att prestera när det väl gäller.  


Boston Bruins

Boston är ett väldigt intressant lag med ett ungt men ändå väldigt veteran rikt lag. Dom kommer tillbaka säsongen 2019/2020 med en stanley cup förlust i ryggen från förra säsongen. Boston är i NHL´s svåraste divisioner med lag som Tampa och Toronto i toppen.

Men det har inte stoppat dom tidigare och vem kan säga att det kommer stoppa dom nu?
Den största frågan är om deras trupp kommer kunna hålla sig till den standard som hållits tidigare säsonger.



Toronto Maple Leafs

Toronto är ännu ett top lag i Atlantic divisionen och kommer att tävla om första platsen tillsammans med Tampa och Boston. Till skillnad mot boston och tampa så har Toronto 50 procent utav sitt lönetak i superstjärnorna Auston Matthews, Mitchell Marner samt John Tavares. Förutom top spelarna så har dom en ganska tunn trupp och ses som det svagare laget utav de tre. Toronto tradade iväg sin tredje center Nazem Kadri mot top Backen Tyson Barrie. Förutom det så skrev dom på den unga superstjärnan mitch marner på ett enormt 6 års kontrakt värt 646 390 620 miljoner kronor!

Toronto har fortfarande inte bevisat helt att dom är värdiga att vara en värdig utmanare till att vinna cupen då dem de senaste två åren åkt ut mot Boston i sju matcher.



Colorado Avalanches 

Colorado, Väldigt mångas “Dark horse” till att vinna cupen i år kommer tillbaka starkare än någonsin med ny draftade supertalangerna Bowen Byram och Cale Makar. Förutom dom så har dom fixat sitt andra center behov med traden av Tyson Barrie till toronto mot Nazem Kadri. Colorado skrev även på Mikko Rantanen till ett 6 års kontrakt värt 



St.louis Blues

Regerande mästarna St.louis Blues är tillbaka i år för att försöka försvara sin titel, men i år kommer de nog bli mycket svårare att vinna bucklan för dom. Förra året åkte alla lag som vann divisionerna ut i första rundan vilket aldrig har hänt tidigare i historien utav NHL. St.louis har nästan samma lag som förra året förutom att dom tradade till sig Justin faulk ifrån Carolina utav att ge upp någon viktig ifrån truppen. För att St.louis ska vinna i år igen behöver målvakten Jordan Binnington hålla sig till den form som han hade under slutspelet.


Washington Capitals 

Washington är ett väldigt starkt lag som har ett stabilt anfall och försvar. Senast de tog hem bucklan var för 2 säsonger sedan, och är hungriga efter den igen. Med Ovechkin i toppen, följd av Kuznetsov, Oshie och Bäckström så kommer de att vara ett topp 5 lag i grundserien. Förutom den vassa forward sidan så har dom även Holtby i mål som är en av ligans bästa målvakter.



San Jose Sharks

Kalifornienbaserade laget San Jose Sharks kommer från en fin säsong där de slutade som 6:a totalt i grundserien. I truppen har de många rutinerade spelare som Joe Thornton, Brent Burns och Erik Karlsson, men efter att Joe Pavelski lämnade för Dallas Stars så tappade de en väldigt viktig byggsten i sitt anfall. De har dock fortfarande ett väldigt starkt anfall och försvar så de kommer nog att stå upp väldigt bra detta år också. Helt klart ett topp 10 lag kommande säsong.



New York Rangers

Rangers fortsätter att bygga nytt, ungt lag. Men Rangers värvar inte bara unga spelare, inför säsongen så signade de Rysslands superstjärna Artemi Panarin, senast från spel i Columbus Blue Jackets, vilket är ett väldigt vasst nyförvärv. Utöver Panarin så bytte de till sig backen Jacob Trouba från Winnipeg Jets i utbyte mot Neal Pionk samt Rangers första val i 2019 års draft. Situationen i Rangers just nu är att bygga ett stabilt lag, för att om några år kunna slåss om Stanley Cup.


Så slutar grundserien enligt Johan : 

  1. Tampa Bay Lightning 

  2. Boston Bruins

  3. St.louis Blues

  4. Washington Capitals

  5. Toronto Maple Leafs

  6. Nashville Predators.

  7. Calgary Flames

  8. San Jose Sharks

  9. Carolina Hurricanes

  10. Colorado Avalanches

  11. Florida Panthers

  12. Philadelphia Flyers 

  13. Dallas Stars

  14. Vegas golden knights 

  15. Buffalo Sabres

  16. Winnipeg Jets

stanley cup vinnare : Carolina Hurricanes



Så slutar grundserien enligt Tobias : 
  1. Tampa Bay Lightning

  2. Toronto Maple Leafs

  3. Washington Capitals

  4. San Jose Sharks

  5. Boston Bruins

  6. St. Louis Blues

  7. Nashville Predators

  8. Dallas Stars

  9. Vegas Golden Knights

  10. New Jersey Devils

  11. Pittsburgh Penguins

  12. Calgary Flames

  13. Colorado Avalanche

  14. New York Rangers

  15. Buffalo Sabres

  16. Winnipeg Jets

Stanley cup vinnare : Toronto Maple Leafs


Tipsa en vn Skriv ut



Sök Sökhjälp

Tipsa redaktionen
Skicka insändare

De Geers hemsida
Lärkan
Ansvarig utgivare:   Niclas Unosson
Webmaster:   Niclas Unosson
Redaktion:   Rikard, Karin