De Geergymnasiets tidning på webben
Förstasidan

« Föreg. Nästa »


Artiklar

Champions League 20/21 fylld av svenskar


Teodor Bern 2020-11-02

Fotbollssäsongen 2020/21 och framförallt Champions League turneringen började starkt trots att de flesta läktare fortfarande är tomma. En säsong där svenskarna har ett stort inflytande på spelet. Här är alla svenska spelar i årets Champions League säsong.


Dejan Kulusevski - Juventus
20-åringen som tagit Europa med storm. Med 41 matcher och 11 mål i Serie A samt 5 svenska landskamper inför hans Champions League debut mot Dynamo Kiev den 20/10. 

Det har pratas om att Dejan är nya Zlatan Ibrahimovic, och när man kollar på statistik så kan man förstå varför.
Zlatan i samma ålder hade nämligen gjort 9 mål på 34 Allsvenskan och Eredivisie matcher samt 1 mål på 7 svenska landskamper.
Förväntningarna är höga på Dejan som förhoppningsvis har många proffsmatcher och landskamper framför sig att visa vad han kan. 

Victor Nilsson Lindelöf - Manchester United
En mittback som började sin fotbollskarriär hemma i Västerås som sedan många fick upp ögonen för. Han såldes till den portugisiska klubben Benfica som 18 åring. 5 år senare köptes han av storklubben Manchester United som han denna säsong ska spela Champions League med. I det Svenska landslagen har han idag spelat 33 matcher och gjort 3 mål och har även vunnit guldbollen 2018 och 2019. 

Kristofer Olsson - Krasnodar
Gick till Norrköping som 10 åring. 2011 började proffskäriären på ritktigt när kan värvades till storklubben Arsenal. Just nu spelar Olsson i Krasnodar för Champions League spel. Den tekniske mittfältaren debuterade i CL när Krasnodar kryssade mot Stade Rennais den 20/10. 


M. Berg - Krasnodar
Lagkamrat med Kristoffer Olsson i det ryska laget Krasnodar. Den svenska anfallaren har idag gjort 76 landskamper och 21 mål i landslaget. Marcus har spelat i många klubbar runt om i Europa, t.ex. Hamburger SV, Panathinaikos och Al Ain. 


Viktor Claesson - Krasnodar 
Den tredje svenska spelaren i Krasnodar. Köptes ifrån Elfsborg för 20 miljoner kronor. Viktor fick en drömlön på 7 miljoner kronor netto om året i kontraktet med Krasnodar. Den svenska mittfältaren gjorde sitt första landslagsmål redan som 20-åring mot Qatar 2012. Idag har den 28-årige Viktor spelat 37 landskamper och gjort 7 mål.


Emil Forsberg - Leipzig
Emil Forsberg fick en större roll i det svenska landslaget när Zlatan Ibrahimovic lämnade landslaget 2016. Forsberg gjorde det enda målet när Sverige vann mot Schweiz i åttondelsfinalen i VM 2018. Idag spelar Forsberg i det nygrundade tyska laget RB Leipzig som gör sin 3:e säsong i Champions League. 


Oscar Wendt - Borussia M’gladbach
34-åringen Oscar Wendt som börjar tappa sin roll i M’gladbach som vänsterback har spelat i klubben sedan 2011. Under denna säsong är det oklart om Wendt kommer att spela CL fotboll. Trots detta har han haft en bra proffskarriär där han spelade i det svenska landslaget mellan 2007 och 2016 då han valde att lämna landslaget. Wendt spelade totalt 28 matcher för Sverige. 


Joel Andersson - Midtjylland
Högerbacken från BK Häcken som köptes av FC Midtjylland 2018. Sedan dess har Joel spelat 59 matcher och gjort 2 mål. Gjorde sin första CL match denna säsong mot Atalanta, Där Midtjyllan förlorade med 0-4. 


Jens-Lys Cajuste - Midtjylland
Ett spännande namn inom svensk fotboll som har stor potential. Den hårt jobbande mittfältaren värvades från Örgryte IS till danska Midtjylland i juli 2018 och har spelat 29 matcher och gjort ett mål. Den svenska landslagsdebuten har inte skett än för 21-åringen. Endast 3 stycken U21-landskamper. Champions League debuten skedde samtidigt som för lagkamraten Joel Andersson, mot Atalanta den 21/10.


Tipsa en vn Skriv ut



Sök Sökhjälp

Tipsa redaktionen
Skicka insändare

De Geers hemsida
Lärkan
Ansvarig utgivare:   Niclas Unosson
Webmaster:   Niclas Unosson
Redaktion:   Rikard, Karin