De Geergymnasiets tidning på webben
Förstasidan

« Föreg. Nästa »


Artiklar

Norrköpings största händelse i sommar


Louise Näfverstam 2014-05-28


Harry Potter-fans i hela Sverige kan glädjas. Idag öppnar, för första gången i Europa, utställningen Harry Potter: The Exhibition i Norrköping. Utställningen innehåller bland annat miljöer från filmerna och inkluderar Gryffindor’s uppehållsrum, Hagrid’s stuga och Stora Salen. 

 

Utställningen öppnades för första gången i Chicago 2009 och har sedan dess lockat 2,5 miljoner besökare. Aldrig förr har den varit i Europa och att premiären ska ske i Norrköping är mycket glädjande, anser personalen på Upplev Norrköping.
   - Jag tycker att det är roligt att den öppnar här, det är så oväntat att den ska komma just hit. Norrköping är en ganska tråkig stad. Jag ser verkligen fram emot att se utställningen, säger Linnea Landberg, ett uttalat Harry Potter-fan.
   Idag är dock utställningen inte öppen för allmänheten, utan bara för pressen. Men 250 lyckliga fans kommer få gå på en förhandsvisning ikväll, där James och Oliver Phelps (skådespelarna som spelar Fred och George Weasley i filmerna) kommer att närvara. Biljetterna sålde slut på 8 minuter.
   - Det känns overkligt, säger Jessika Hallqvist. Det känns svårt att koncentrera sig på skolan när man vet att man ska få träffa tvillingarna ikväll.
   Utställningen, som kommer vara öppen tills den 7 september, förväntas dra in närmare 100 000 besökare från hela Sverige, men också från andra länder i Europa. Det är ingen tvekan om att Norrköping kommer vara ett attraktivt resmål den här sommaren.


Tipsa en vn Skriv ut



Sök Sökhjälp

Tipsa redaktionen
Skicka insändare

De Geers hemsida
Lärkan
Ansvarig utgivare:   Niclas Unosson
Webmaster:   Niclas Unosson
Redaktion:   Rikard, Karin