De Geergymnasiets tidning på webben
Förstasidan

« Föreg. Nästa »


Artiklar

Pizzadagen följt av 611 andra dagar


Alice Swanberg Roscher 2016-02-17


Internationella pizzadagen, kramens dag och fettisdagen är 3 av de 56 temadagar som redan passerat i år. Vattenmelonens- och kladdkakans dag är 2 av de som väntas senare i år, slutligen följt av nyårsafton som avslutar de 612 temadagar för år 2016.

Vem kom på krama en bibliotikarie-dagen och att fotens dag just skulle infalla den 18 februari varje år? Personligen firar jag bara de vanligaste och mest populära dagarna och fram till idag visste jag inte att det fanns (minst!) ett tema i princip varje dag. Alla dessa dagar har fått mig helt snurrig - vad är grejen med alla temadagar?


Enligt temadagar.se finns det inte något officiellt register över temadagar och populariteten beror på hur marknadsföringen om temadagen ser ut och hur många som helt enkelt “nappar” på den. Dagarna handlar om allt ifrån att uppmärksamma problem som behöver lösas, fira händelser i historien till att bara fira något slumpmässigt för att pigga upp vardagen. Med andra ord har varje temadag ett eget syfte, vissa är roliga, andra viktiga och man firar dem hur man vill.


Ett som är säkert är i alla fall att slarvighetens dag står runt hörnet (20 februari) och det passar ju ganska bra med tanke på att lovet då precis börjat och man får tillåtelse att vara lite slö och slarvig för ett tag.


Ps. Om du vill titta igenom listan över temadagar för 2016 kan du klicka in på http://temadagar.se/temadagar-2016/
och kanske hitta en ny personlig favoritdag att fira varje år eller rent av starta en egen! Ds.

Tipsa en vn Skriv ut



Sök Sökhjälp

Tipsa redaktionen
Skicka insändare

De Geers hemsida
Lärkan
Ansvarig utgivare:   Niclas Unosson
Webmaster:   Niclas Unosson
Redaktion:   Rikard, Karin