De Geergymnasiets tidning på webben
Förstasidan

« Föreg. Nästa »


Artiklar

Vill äntligen nyttja spanskakunskaperna


Tilda, Katja Denize 2016-05-18


Efter ett par intervjuer med treor så har vi förstått att det är många som har längtan till att resa utomlands efter plugget, och lika så har Louise Näfverstam. Men utanför Sverige lockar inte bara resmålen, utan även nya platser att studera på!

Även om Louise inte har tiden efter gymnasiet fullkomligt planerad så vet hon att hon strävar efter att resa till just en specifik världsdel, nämligen Sydamerika. Men vad är det egentligen som lockar med just Sydamerika?
- Jag vill äntligen kunna få användning för mina spanskakunskaper efter så många års pluggande.

Att ha framtiden fullt planerad är bra, men även ganska svårt. Planerna inför vad som händer efter gymnasiet, bortsett från längtan till Sydamerika, är än så länge ganska diffusa och blandade. Men visst har Louise lite idéer.
- Jag vill plugga miljövetenskap i Skottland, men intagningspoängen är ganska höga. Dock kommer jag inte ansöka dit förens nästa vinter, i höst tänker jag jobba.


När Louise upptäckte högskoleutbildningen Miljövetenskap kände hon ganska direkt att det nog var något som kommer passa henne. Redan under gymnasievalsperioden hade Louise svårt att välja mellan Samhällsprogramet och Naturvetenskapsprogrammet, men efter tre år som samhällselev på De Geer tror hon ändå att en framtid inom miljövetenskap vore intressant.  

- För att få en större kunskap om det här faktiskt är något för mig har jag försökt väva min miljövetenskap i mina olika arbeten på gymnasiet.

Vad Louise slutligen bestämmer sig för går inte att svara på, men hon låter både positiv och taggad inför vad framtiden har att erbjuda.

Tipsa en vn Skriv ut



Sök Sökhjälp

Tipsa redaktionen
Skicka insändare

De Geers hemsida
Lärkan
Ansvarig utgivare:   Niclas Unosson
Webmaster:   Niclas Unosson
Redaktion:   Rikard, Karin