De Geergymnasiets tidning på webben
Förstasidan

« Föreg. Nästa »


Artiklar

Hammarby borta 


Rickard Blomberg, Olle Peterson 2019-06-03

Att åka på bortamatch är något som många gör men som fler aldrig gör, det finns en hel del förutfattade meningar om folk som åker på bortamatcher. Folk tror att man bara gör det för att slåss. Jag själv har varit på väldigt många bortamatcher och jag har aldrig någonsin hamnat i bråk eller överhuvudtaget känt mig hotad, varje match jag har åkt på är en häftig upplevelse och ett minne man har med sig länge.

Matchdagen inleds med att alla samlas utanför Peking Fanz lokal i Haga för att tillsammans ge sig av med buss till Tele2 Arena i Stockholm för att gå på Hammarby-IFK Norrköping. Dessa knappa 2 timmar är inte en gammal vanlig bussresa, här dricks det öl och det sjungs sånger för fullt. Vi kommer fram strax innan 18:30, matchen börjar 19.00. När vi kommer fram till arenan är det visitering och biljettkontroll som gäller och sedan är vi inne på arenan! Efter vi har kommit in på arenan är det matdags, tyvärr för oss hade dom inte räknat med att det skulle komma så många supportrar så det var inte så mycket förberett när det gäller mat så där fick jag stå och vänta i ca 20 minuter på min hamburgare men när den väl hade kommit var det dags att gå ut på läktaren. Just idag är det helt okej bortafölje då det är ca 500 personer på bortastå. När spelarna går ut på planen så tänds det 10-tals bengaler, riktigt snyggt!

Klockan har slagit 19.00 och domaren blåser igång matchen. Det tar dryga minuten tills Hammarby gör 1-0, man märker hur alla på bortastå deppar ihop en stund och tänker att det blir en jobbig match. Första kvarten är riktigt jobbig och Hammarby öser på men får inte in bollen, efter första kvarten tar sig IFK in i matchen och tar över totalt och sätter dit 1-1, bortastå firar som galningar och tystar hemmapubliken. IFK fortsätter att pressa på ordentligt efter 1-1 och en stund senare gör IFK 1-2 och nu är det total fest på läktaren samtidigt som hemmapubliken undrar vad som nyss har hänt. Domaren blåser av för halvtid och IFK Norrköping har vänt 1-0 till 1-2 och leder välförtjänt.

Under halvtid finns det möjlighet att gå och köpa något att äta eller dricka, alternativt att sätta sig ned och vila benen en stund. Jag valde det andra alternativet.

Efter ungefär en kvarts paus är det dags för fotboll igen. Detta lär bli en jobbig halvlek då Hammarby måste anfalla för fullt om dom vill vinna. Det ser nästan ut som att IFK kan klara av att hålla ledningen men sen med 10-15 minuter kvar så kvitterar Hammarby till 2-2 som sedan blir slutresultatet. Ett okej resultat men alla på bortaläktaren delar samma uppfattning - det hade varit riktigt skönt att åka därifrån med vinst.


Efter matchen är det dags att åka hem till Norrköping igen, vi får poliseskort ut från området och rullar hemåt. Även på hemvägen är det inte en gammal vanlig bussresa, det är fullt ös när vi åker hem också. Det är alltid bra stämning på bussen oavsett resultat och jag rekommenderar alla som inte har åkt att någon gång testa det, alla fastnar kanske inte, men jag precis som många andra har fastnat och det har blivit som en livsstil för alla oss. 


Tipsa en vän     Skriv utSök Sökhjälp

Tipsa redaktionen
Skicka insändare

De Geers hemsida
Lärkan
Ansvarig utgivare:   Niclas Unosson
Webmaster:   Niclas Unosson
Redaktion:   Tobias, Wilma, Rickard, Johan, Daniel, Matilda , Karin, Hassan, Xander, Gabriella, Samuel, Olle, Fredrika, Sanna