De Geergymnasiets tidning på webben
Förstasidan

« Föreg. Nästa »


Artiklar

Från stora Nordamerika till lilla Norrköping


Albin Häll 2020-10-19

Bild på Marcus Sörensen.
Bild:Mattias Mårdner
Bild på Marcus Sörensen.

Vita Hästen från Norrköping har lånat hela 5 spelare från Nordamerika. Men det är ännu fler NHL-spelare som valt att komma till Sveriges näst högsta hockeyliga, Hockeyallsvenskan “Sveriges mest underhållande liga”.

Svenska Hockeyligan (SHL) tillåter inte att lagen där får skriva korttidslån med NHL- spelare. Det gör att Hockeyallsvenskan (HA) får chansen att ta in spelare från National Hockey League (NHL). Ett lag som tagit vara på den chansen är Vita Hästen som lånat hela 5 spelare från NHL.

En spelare som kommit från NHL till Vita Hästen är Marcus Sörensen. Att han valt att spela i Sverige är för att NHL-säsongen startar senare. Skillnaden att spela i NHL jämfört mot i Sverige är att planen är mindre i NHL, som gör att spelet går snabbare. Det finns saker Marcus saknar från Sverige borta i Nordamerika.
- Jag saknar den svenska husmanskosten och godiset, säger Marcus Sörensen.

Att träna NHL-spelare är inget speciellt för Vita Hästens tränare Tony Zabel. Han har nämligen tränat NHL-spelare tidigare. Skillnaden mellan de Allsvenska spelarna och NHL-spelarna är ganska stor när det gäller passningar, mottagningar och uppfattningsförmågan i spelet.
- Om jag fick chansen att träna ett NHL lag så skulle det nog vara Toronto för deras hockeytokiga stad, säger Tony Zabel.

Vita Hästens lagkapten Emil Lundberg tycker att det är roligt att det är NHL-spelare som valt att komma till just Vita Hästen.
- Kul att ha bra spelare som höjer laget. Säger Emil LundbergEmil Lundberg påstår även att det inte märks så mycket skillnader när det gäller erfarenheter mellan NHL-spelarna och de Allsvenska spelarna. Men att de höjer kvalitén på det vi gör.
- Finns en anledning till att dom spelar där borta och det ser man verkligen på isen, säger Lundberg.

Som de flesta hockeyspelare har Emil Lundberg samma dröm: att spela i NHL. Men hans hockeykarriär börjar gå mot sitt slut. Så det lär förbli en dröm för honom. Om han skulle få välja vilket lag han skulle spela för i NHL, skulle han valt Florida. Målet med karriären för Emil Lundberg är att bli så bra som möjligt och vinna så mycket han kan med lagen han spelar i.
- Finns ingen bättre känsla än att vinna något med ett lag. Det jag brinner för och som gör att jag fortfarande spelar, säger Lundberg.


Tipsa en vn Skriv ut



Sök Sökhjälp

Tipsa redaktionen
Skicka insändare

De Geers hemsida
Lärkan
Ansvarig utgivare:   Niclas Unosson
Webmaster:   Niclas Unosson
Redaktion:   Rikard, Karin