De Geergymnasiets tidning på webben
Förstasidan

« Föreg. Nästa »


Artiklar

Jakten på Korvspadet


Alfons Enemård 2021-12-16


Under De Geers kväll för Musikhjälpen såldes det korv, festis och diverse godis.

Kvällen skulle starta 16.00 och pågå till 19.00. Engagemanget låg i att samla in pengar åt De Geers egna bössa för Musikhjälpen. Med många elever som engagerade sig under kvällen var det givet att elever och gäster skulle bli hungriga. Elever från Hotell och Turism var de som stod för den mycket uppskattade korvförsäljningen.


Problemet uppstod strax innan 18.00 när eleverna vid korvspadet började lyfta in sina bord och sina redskap. Åskådarna förstod inte till en början att de packade ihop. Med en hel timma kvar av De Geers kväll för Musikhjälpen.

- Korven drog 1 timme för tidigt, säger Hugo bekymrat och upprört.


De blev en lång jakt på korvspadet då åskådarna satt iväg efter Musikarna.


Hotell och Turism såg uppenbarligen de bekymrade åskådarna och Musikerna. Korvförsäljare meddelade att korven slängdes. De förklarade att det var en lärares beslut vilket gjorde Musikarna upprörda.


Lyckan kom just efter Musik 3:ornas ständiga sökande. Musikgänget segrade ut ur skolans entré efter att ha lyckats hitta de återstående korvbröden. Musikarna ser detta som en slutlig vinst men man funderar fortfarande på vilken lärare som tog beslutet att slänga all korv.

 

Tipsa en vn Skriv ut



Sök Sökhjälp

Tipsa redaktionen
Skicka insändare

De Geers hemsida
Lärkan
Ansvarig utgivare:   Niclas Unosson
Webmaster:   Niclas Unosson
Redaktion:   Rikard, Karin