De Geergymnasiets tidning på webben
Förstasidan

« Föreg. Nästa »


Artiklar

Vill till världens alla hörn


Katja Lundgren, Tilda Ekman Denize Pettersson 2016-05-09


Efter tre år av skådespelande så är Lotta mer än förväntasfull på nästa akt som komma skall. Under ett års tid ska hon nämligen resa runt i världen för att uppleva både den tuffa verkligheten för många människor, men också semesterlivet.

Lotta Månsson läser teater i trean och efter studenten har planen sedan länge varit att ta ett sabbatsår. Tanken är att arbeta och att tjäna ihop lite pengar, för att sedan lämna Sverige för nya äventyr.
- Jag vill överallt! Hawaii, Tanzania, Asien, Alperna… världens alla hörn med andra ord.

Lotta är van vid att resa, hon har tillsammans med sin familj rest mycket under sin uppväxt. Hon berättar att hon tycker det är intressant att träffa nya människor och se nya kulturer. För några år sedan var hon med sin familj i Gambia, vilket Lotta själv upplevt som en av hennes mest minnesvärda resor. Där blev det inte bara sol och bad, familjen besökte nämligen landets slumområden.
- Det gjorde verkligen intryck på mig jämfört med andra resor. Det var glada barn, men i en hemsk omgivning.

Kanske var det resan till Gambia som gav Lotta tankarna om att vilja jobba som volontär i Tanzania någon gång under restiden. Hon säger även att hon skulle rekommendera andra att besökta speciellt utsatta platser i Afrika och Asien för att få perspektiv på hur svåra förhållanden vissa människor tvingas lever under.

Men att resa handlar självklart om så mycket mer än att se det svåra i världen. Lotta vill upptäcka nya platser, se nya kulturer och hon tycker det är intressant att träffa nya människor.
- Jag vill bland annat jobba som skidlärare i Alperna - och Hawaii verkar skitcoolt!

När gymnasietiden är över börjar själva planeringen över hur resan kommer se ut. Efter året på resande fot tänker Lotta söka till teaterskola. Under åren på De Geer har teaterintresset nämligen vuxit sig ännu större än det var tidigare.
- Att bli skådis är min dröm!


Tipsa en vn Skriv ut



Sök Sökhjälp

Tipsa redaktionen
Skicka insändare

De Geers hemsida
Lärkan
Ansvarig utgivare:   Niclas Unosson
Webmaster:   Niclas Unosson
Redaktion:   Rikard, Karin