De Geergymnasiets tidning på webben
Förstasidan

« Föreg. Nästa »


Artiklar

Var är handspriten?


Olle Crona Liam Milton 2021-10-20


Restriktionerna har under de senaste månaderna lättats i Sverige, och skolorna är inget undantag. Men bara för det betyder det inte att viruset covid 19 är borta, och minskningen av handsprit gör många elever oroliga. 

 


 

Under de värsta månaderna av pandemin så flödade handspriten på skolan. Men under den sista tiden så har mängden handsprit minskat markant. Detta gör några av De Geergymnasiets elever oroliga. En av dessa elever är Jhoel Karlsson, som uttryckte sin oro.

– Jag tycker att det är bedrövligt. Man ska kunna begära av skolan att handsprit ska finnas i varje hörn och vrå. Nu gör det inte det, mitt i en pandemi, och det gör mig fruktansvärt orolig.

Sedan finns det även elever som inte tar frågan på samma allvar:

– För min del spelar det ingen roll, egentligen så tycker jag nästan att det är onödigt att handsprit finns, hjälper det ens att ha handsprit? Jag tycker inte att det behövs, lägg pengarna på annat istället, säger Olle Lagerlund.

Det är blandade känslor om handspriten. Vissa kan tycka att det är viktigt att det finns handsprit, medan andra kanske inte tar det på samma allvar. 

 

Pandemin finns fortfarande kvar, men restriktionerna lättas mer och mer, vilket gör att folk inte tar viruset på lika stort allvar. Då kan handspriten vara viktigare än någonsin för att minimera risken för att smittspridningen ska öka igen. 

Det återstår att se om skolan kommer att fyllas med handsprit igen, eller om man kommer strunta i det i samband med att restriktioner försvinner. 

 

 


Tipsa en vn Skriv ut



Sök Sökhjälp

Tipsa redaktionen
Skicka insändare

De Geers hemsida
Lärkan
Ansvarig utgivare:   Niclas Unosson
Webmaster:   Niclas Unosson
Redaktion:   Rikard, Karin