De Geergymnasiets tidning på webben
Förstasidan

« Föreg. Nästa »


Artiklar

Clara Flenhagen: "Hatar att komma tvåa"


Rickard Blomberg, Olle Peterson 2019-10-14

Clara i Gothia Cup.
Clara i Gothia Cup.

Clara Flenhagen med kaptensbindeln lyfter pokalen i Danske Bank Cup.
Clara Flenhagen med kaptensbindeln lyfter pokalen i Danske Bank Cup.

Clara i en duell.
Clara i en duell.

Clara Flenhagen med bollen.
Clara Flenhagen med bollen.

Clara Flenhagen började på De Geergymnasiet hösten 2017. Då valde hon att börja läsa på NiU (Norrköpings idrottsutbildning). Hon går i en fotbollsklass där hon kör två morgonpass och ett teoripass i skolan.

Samtidigt spelar Clara Flenhagen fotboll i IFK Norrköping där hon varit lagkapten för A-laget under säsongen i division ett. 

– Jag tycker skolan är bra och valde den framför allt för att kunna läsa NiU, och på så sätt kunna kombinera skolan och fotbollen på bästa sätt. Nu när fotbollssäsongen är slut kommer vi köra mer på gymmet och få lägga upp vårat egna träningsprogram, säger Flenhagen.

Hur kom du till IFK från början?

– Jag kom till IFK i slutet av 2016, så jag har spelat här i tre säsonger nu. Jag blev från början kontaktad av IFK för att provträna och första året fick jag ett lärlingskontrakt, säger hon.

Hur mycket tränar du i veckan?

– Jag tränar då två eller tre gånger i skolan och sedan fyra gånger med laget plus en match i veckan vilket blir sju eller åtta pass i veckan totalt sätt.


Funkar det att träna så mycket och hänga med i skolan samtidigt?

– Jag har alltid varit bra på att planera min tid och se till att jag får gjort så mycket som möjligt i skolan, vilket gör att jag hinner med att träna och samtidigt hänga med i skolan. Sedan är det klart att det är tufft ibland men det funkar ändå bra.


Clara berättar att hon och två andra tjejer i laget har delat på kaptensrollen under säsongen. IFK Norrköping som till sista matcherna ledde serien för att kunna kvala upp till elitettan, tappade greppet och blev tvåa med en poäng bakom Jitex som vann serien.

Hon säger så här om ansvaret att vara lagkapten för IFK:

– De andra två är ganska så mycket äldre än mig så det har känts stort att jag fått det förtroendet. Tycker det är väldigt roligt att vara kapten och som person har jag utvecklats väldigt mycket av det. Hon fortsätter:

– Jag har utvecklats som ledare och att prata med människor.

Vad tycker du om säsongen som gått?

– Den här säsongen har i stort sätt ändå varit bra. Vi har en bra gemenskap i laget och vi såg till att vinna Danske Bank Cup. I början av året hade vi knappt ett lag och det kändes inte som att någon trodde på oss. Trots detta ledde vi serien väldigt länge. Att vi sedan tappade serieledningen och förlorade med en poäng känns väldigt tungt.
Hon lägger till: 

– Jag hatar att komma tvåa och har inte riktigt släppt det än.


Har ni som mål att gå upp nästa säsong?

– Nästa år ska vi ta förstaplatsen och se till att gå upp i Elitettan, avslutar hon bestämt.

Tipsa en vn Skriv ut



Sök Sökhjälp

Tipsa redaktionen
Skicka insändare

De Geers hemsida
Lärkan
Ansvarig utgivare:   Niclas Unosson
Webmaster:   Niclas Unosson
Redaktion:   Rikard, Karin