De Geergymnasiets tidning på webben
Förstasidan

« Föreg. Nästa »


Artiklar

En sommar fylld med glass!


Alice 2016-05-23


Den 30:de april öppnade Smultronstället åter för en ny säsong fylld med glass. Våren är därmed i full gång och sommaren står runt hörnet. Linnéa, 17, fick i år jobbet som glassuppläggare och har bra tips på vad man bör välja för att få den bästa smakupplevelsen medan solen lyser en rätt i ansiktet.

Alla har väl någon gång varit en av de 180 000 gäster som varje år besöker Söderköpings, bokstavligt talat, smultronställe. Fast det finns 150 sittplatser totalt så är det trångt en varm vår- eller sommardag. Det är då de anställda kommer in i bilden för att uppfylla gästernas önskan och ge dem ett lyckat besök. I år är Linnéa en av dem och hon fick till slut jobbet som glassuppläggare.

- Det fanns väldigt många olika arbetsuppgifter att söka, jag sökte inte glassuppläggare som mitt första val, men det var det jag fick!


Det måste det ju vara det viktigaste jobbet, det är ju själva glassen som alla besökare högst troligt är där för. Linnéa menar att det också är mycket att hålla reda på även fast man har lite hjälp på traven.

- Du ska få rätt storlek på kulorna och mjukglassen får inte bli för fluffig eller kompakt, och - vad var det för topping här? Vår mentor får sätta upp fusklappar för glassar vi har svårt för som hjälp.


Som tur är måste hon inte tillverka och ha koll på alla 60 glasskreationerna som finns med på menyn utan har istället fått ett mer lagom antal tilldelat att ha hand om som nybörjare, men trots det har hon provat en del vilket gjort att hon faktisk tröttnat på glass!

- Pappa ville åka dit när de öppnade men jag vill inte ha mer glass, jag jobbar med glass! Och när mina kompisar vill ta en glass så säger jag att jag ser glass 5 timmar varje dag, glassen smälter framför mig, jag är inte sugen!


Testandet av glass har åtminstone gjort någon nytta, speciellt för oss eftersom att Linnéa nu kommit fram till en hon gillar som hon tror skulle kunna passa de flesta och som även är hennes personliga favorit!

- Edelweiss, den är väldigt mild i smaken, inga utstående smaker som är jättestarka. Den är enkel och kan passa alla eftersom det t.ex inte är några romrussin eller nötter i. Den tycker jag att alla ska smaka!


Linnéa börjar arbeta några dagar efter skolavslutningen och är förväntansfull. Hur blir det egentligen att jobba, kul, stressigt, svårt?

- Både kul, stressigt och svårt, allt! När jag provarbetar är jag väldigt nervös men efter ett tag har det lagt sig och jag gör bättre ifrån mig. Men det ska bli väldigt kul i sommar, trångt där vi gör glassarna.. och varmt!

Tipsa en vn Skriv ut



Sök Sökhjälp

Tipsa redaktionen
Skicka insändare

De Geers hemsida
Lärkan
Ansvarig utgivare:   Niclas Unosson
Webmaster:   Niclas Unosson
Redaktion:   Rikard, Karin