De Geergymnasiets tidning på webben
Förstasidan

« Föreg. Nästa »


Artiklar

Hummarna i Rom


Linnéa Borén 2015-04-01



Trots regn och rusk blev Rom en lyckad vistelse.

Förra veckan kom humanisterna hem från resan till Rom. Syftet med resan var att de skulle få se allt de har läst om under sina tre år på gymnasiet. HU12 har nämligen haft Rom som tema där de arbetat mycket med Antiken och haft olika novelltävlingar med Rom som inspiration. Ebba Holmström var en av dem som hängde med ner till Italiens huvudstad: 

 

Vad gjorde ni i Rom?

- Första dagen gjorde vi inte så mycket, det ösregnande och alla var dyngsura och kalla. Sen på tisdagen så gick vi på en guidning i Vatikanen med en svensk guide och hon berättade om påve-historien och så tittade vi på massa kända saker där. Så det var intressant. Sen på onsdagen var det superfint väder och då hade vi en 8-timmars guidning i staden och då gick hon och berättade om alla byggnader.

 

Rom eller Norrköping?

- Rom tror jag, för att det är lite nytt. Men jag vet inte, jag tror jag skulle irritera mig på italienarna om jag bodde där för länge. Det var kaotisk biltrafik. Det stod bilar parkerade mitt i korsningar och på övergångsställen. 

 

Är det sant att de har världens godaste glass?

- Ja det tycker jag nog, och världens godaste pizza. Superbilligt också! 

 

Till sist, skötte sig Niclas på resan? 

- Ja! Faktiskt så måste jag säga att det var han som höll ihop hela gänget där. Han tog hand om oss och organiserade allt. 

 


Tipsa en vn Skriv ut



Sök Sökhjälp

Tipsa redaktionen
Skicka insändare

De Geers hemsida
Lärkan
Ansvarig utgivare:   Niclas Unosson
Webmaster:   Niclas Unosson
Redaktion:   Rikard, Karin