De Geergymnasiets tidning på webben
Förstasidan

« Föreg. Nästa »


Artiklar

Festivalguiden 2019


Johan Brynemo, Matilda Eklöf 2019-06-03

Bild:Tobias Andersson

Sommaren 2019 är fullspäckad av så många festivaler att det kan bli lite svårt att hålla koll på vilka som finns. Därför kommer Lärkan nu ut med sommarens hetaste festivalguide.

Lollapalooza

Stockholm

Travis Scott, Lil Uzi Vert, Chance the Rapper, Foo Fighters, Lana Del Rey, Laleh

28-30 juni

2695 Kr för 3 dagar (24 maj)

Lollapalooza kommer till Sverige för första gången med sina 3 dagar och över 70 artister där bland annat stor artisterna som Travis scott och Lil Uzi Vert fått i uppdrag att underhålla dess besökare. Festivalen har en väldigt bred inriktning på artister men är främst inriktat på yngre personer.


Summerburst Göteborg

Ullevi

Alesso,Dimitri Vegas & Like Mike, Steve Aoki, Tiësto

7-8 juni

1295 Kr för 2 dagar (24 maj)

18 årsgräns

Summerburst kommer återigen att lysa upp ullevi med sina 2 dagar av elektronisk dansmusik. I år gästas dom av bland annat den talangfulla Alesso och duon Dimitri Vegas & Like Mike som år efter år varit högt uppe i DJMag´s årliga rankningar av DJs där dom i år vart 2:a med enbart Martin Garrix före.


Summerburst Stockholm

Stockholm Stadion

30-31 augusti

Calvin Harris, Dimitri Vegas & Like Mike, Tiësto

1295 Kr för 2 dagar (24 maj)

18 årsgräns

I slutet på årets sommar kommer summerburst återigen till Stockholm med sin andra festival. Där spelar även stora artister som Calvin Harris och Dimitri Vegas & Like Mike. För de som gillar elektronisk dansmusik är summerburst en perfekt festival att besöka i sommar.


Way Out West

Slottsskogen, Göteborg

8-10 augusti

Cardi B, Zara Larsson, Stormzy, Veronica Maggio

1695 Kr (13-17 år) 1995 Kr (18+) för 3 dagar

Denna sommar fylls även Göterborg av besökare till Way Out West som arrangerar sitt sjunde år. med ett stort utbud av musik men också konst och filmvisningar. De blir gästas av artister som Cardi B, Zara Larsson och Stormzy.


Hugo parkfestival

Norrköping

24-27 juli

995 kr för 4 dagar

Artister: Hov1, Mares, Veronica Maggio, Timbuktu ,Hoffmaestro,  Fricky, Markoolio, Vigiland

Hugo parkfestival kommer tillbaka med sitt andra år i juli med stora artister från hela Sverige som Hov1 med sitt nya  efterlängtade album “vindar på mars” men även Veronica Maggio och Mares. Efter att den stora festivalen Bråvalla lades ned blev Hugo parkfestival den största i Norrköping.


Smash

Stockholm Stadion

2-3 juli

Artister: ASAP Rocky, Juice WRLD, Kodak Black, Migos

1250 Kr för 2 dagar

Succe festivalen Smash är återigen tillbaka i Stockholm med världskända rappare som ASAP Rocky och Juice WRLD. Förutom dom så har Smash även kunnat få in rapgruppen Migos som själva har utsatt sig som världens bästa musikgrupp. Till skillnad från förra året så har Smash ordnat 2 dagar istället för 1.


Roskilde

Danmark Roskilde

29 juni - 6 juli

3 juli: Bob Dylan with his band, Cardi B

4 juli: Travis Scott, Mø

5 juli: Chance the Rapper,Robyn

6 juli: The Cure, Janelle Monáe

3020 kr för 8 dagar plus camping

I sommar kommer nordens största Festival i hela 8 dagar till Danmark med några av de största artisterna. Roskilde är en festival för alla med många olika musikgenre men också mycket annat som konst, mat och mycket fest.


Tipsa en vän     Skriv utSök Sökhjälp

Tipsa redaktionen
Skicka insändare

De Geers hemsida
Lärkan
Ansvarig utgivare:   Niclas Unosson
Webmaster:   Niclas Unosson
Redaktion:   Tobias, Wilma, Rickard, Johan, Daniel, Matilda , Karin, Hassan, Xander, Gabriella, Samuel, Olle, Fredrika, Sanna