De Geergymnasiets tidning på webben
Förstasidan

« Föreg. Nästa »


Artiklar

Eurovision Song Contest finalera


Hanna Leinonen, Amanda Lavrot 2014-05-09

Sanna Nielsen tillsammans med Conchita Wurst, bild från Melodifestivalens instagram. 
Sanna Nielsen tillsammans med Conchita Wurst, bild från Melodifestivalens instagram. 

I tisdags var första semifinalen av Eurovision Song Contest. Vinnarbidrag från 16 olika länder tävlade om finalplatserna. Från Sverige tävlade Sanna Nielsen med låten ”Undo”. Den gick hem hos publiken och hon tog en av finalplatserna precis som 9 andra länder.


Förra årets vinnare i finalen var danska Emmelie de Forest med låten ”Only Teardrops” och därför går finalerna i år i Danmark. De har vunnit två år förut, 1963 och 2000 så förväntningarna var stora. Danskarna lyckades mycket bra med att nå upp till förväntningarna, eventet var lika stort och mäktigt som det brukar vara. Kanske var det till och med lite för mycket pompa och ståt då den gigantiska scenen stundtals såg halvtom ut.

 

Sanna Nielsen strålade i en ny klänning och framträdandet hade också fått en makeover   sedan sist. ”Undo” som är skriven av Fredrik Kempe, David Kreuger och Hamed ”K-one” Pirouzpanah, fick i Eurovision en ökad volym i början av låten, samt starkare trummor och stråkar i mitten. En bit utav låttexten har även ändrats på grund av ett grammatiks fel, ”undo my sad” har nu ändrats till ”undo my sad love”. 

 

Igår var det den andra och sista semifinalen och då gick bland annat våra grannländer Finland och Norge också vidare till finalen. Även Österrikes Conchita Wurst gick vidare med låten ”Rise Like a Phoenix”. Conchita Wurst är känd som den långhåriga kvinnan med perfekt trimmat skägg. Hon hyllades väldigt mycket av både publik och programledare och här i Sverige jämförs hon ofta med Ola Salo. Låten är en kampsång för de annorlunda, se som inte passar in, de som inte får leva ut och vara sig själva. 

 

På Lördag, den 10:onde Maj tävlar de 26 finalisterna i SVT1 klockan 9. Glöm inte att kolla och hålla tummarna för Sveriges Sanna Nielsen - eller varför inte för Österrikes Conchita Wurst?


Tipsa en vn Skriv ut



Sök Sökhjälp

Tipsa redaktionen
Skicka insändare

De Geers hemsida
Lärkan
Ansvarig utgivare:   Niclas Unosson
Webmaster:   Niclas Unosson
Redaktion:   Rikard, Karin