De Geergymnasiets tidning på webben
Förstasidan

« Föreg. Nästa »


Artiklar

För vi har har blivit panka, fy fan vad vi är bra


Amanda André Signe J Lindbolm 2016-06-10


En sak som vi som ettor funderar mycket över är alla dessa kostnader som måste betalas i samband med studenten. Längtan minskas genast när vi inser hur mycket det är som måste finansieras för att studenten ska bli lika drömmig som man tänkt att den skall bli.

I en artikel publicerad på SvD så skrevs en prognos av Carl Axel Listherby den 4de juni år 2010. Trots att artikeln om “Så mycket kostar studenten” publicerades för sex år sedan så har kostnaderna inte förändrats med stora summor. Den genomsnittliga summan höjs med några hundra varje år men exakt hur mycket hela spektaklet går för beror mycket på hur personen i fråga är.


Kostnaderna varierar ju beroende på hur mycket partyprisse du är och hur mycket du anser att studenten betyder. Självklart så vill väl de flesta uppleva en magisk bal iklädd en snygg frack eller en prinsesslik balklänning. Men väldigt få vill nog kolla extra noga på prislappen eller på notan från utekvällen på Trädgårns uteservering.


Den stora frågan är ju, är det verkligen värt det? Är det nödvändigt att lägga alla dessa summor bara för att fira att du slipper skolan för att senare troligtvis plugga vidare… Är det nödvändigt att ett firande som detta ska bli så otroligt utdraget?


Personer vi frågat om kostnader har allihopa lagt cirka 15 000 till 16 000 kronor på studenten totalt. Detta inkluderar då mössan, balen, flaket, spriten och allt därimellan. Samtliga vi har pratat med anser att det är ett fenomen som har eskalerat och att kostnaderna gick från att vara något okej till att bli helt orimliga. För hur rimligt är det att lägga en tusenlapp på en mössa du endast kommer att bära i en vecka?


Ha kul, sup och dansa tills fötterna är fulla av blåsor. Grattis till er, kullen från 97, ni är nu skolfria ett tag och fullständigt paratorsk

Tipsa en vn Skriv ut



Sök Sökhjälp

Tipsa redaktionen
Skicka insändare

De Geers hemsida
Lärkan
Ansvarig utgivare:   Niclas Unosson
Webmaster:   Niclas Unosson
Redaktion:   Rikard, Karin