De Geergymnasiets tidning på webben
Förstasidan

« Föreg. Nästa »


Artiklar

Nya regler upprör krogägare


Maja Nedell, Amanda Lavrot 2014-04-25


Från och med den 1 maj ändras kommunens regler gällande uteserveringar. Uteserveringarna får inte längre stå på ett trägolv, utan bord och stolar måste stå direkt på gatan. Detta är alla krog och cafeägare mycket upprörda över.


Innan den 1 maj måste alla uteserveringar rivas. Detta är förslaget som nu diskuteras inom kommunen, men än är inget bestämt. Den nya regeln innebär att uteserveringar inte längre får stå på ett trägolv, utan direkt på stadens gator.
-Det är förjävligt, det går inte att beskriva, säger ägaren på O´Learys.

Idag är krogen O´Learys uteservering handikappanpassad och godkänd av handikappförbundet. Uteserveringen som stod klar år 2012 har kostat krogen mer än en kvarts miljon kronor.
Tar krogen bort trägolvet med inbyggd ramp så blir höjdskillnaden mellan gatan och restaurangen över 60 centimeter. Detta är något som krogen självklart kommer förlora många kunder på.

Politikerna i kommunen vet hur mycket krögarna kommer förlora på den nya regeln, men ändå så kommer de inte ersätta de stora kostnaderna som kommer med renoveringarna av de nya uteserveringarna.
Trots det tråkiga beskedet är ägaren på O´Learys optimistisk inför framtiden.  


Tipsa en vn Skriv ut



Sök Sökhjälp

Tipsa redaktionen
Skicka insändare

De Geers hemsida
Lärkan
Ansvarig utgivare:   Niclas Unosson
Webmaster:   Niclas Unosson
Redaktion:   Rikard, Karin