De Geergymnasiets tidning på webben
Förstasidan

« Föreg. Nästa »


Artiklar

Skratt och kärlek på Östgötateatern


Johanna Sühl 2014-06-04

Bild:Nora Cserhalmi

Energin på scen gick inte att ta miste på. Esteteleverna gav allt i musikalen och som publik blev jag aldrig trött på att kolla. Jag ville bara se mer!

 


De Geergymnasiets årliga musikal var i år The Wedding Singer och den presenterades i år på Östgötateatern. Musikalen handlar om bröllopssångaren Robbie Hart som blir lämnad vid altaret, han blir sedan kär i servitrisen Julia Sullivian som är förlovad med Glenn Guglia. Det blir två timmar fulla med skratt, kärlekoch glädje. Allt utspelar sig under 1980-talet vilket man ser på allas kläder, sminkningar och håruppsättningar. 

 

På scen fanns det knappt någon dekor, det som flyttades in och ut var någon enstaka säng och ett bort eller två. Det gjorde så att skådespelarna kom i fokus och man fick se att det går att göra en bra musikal i all enkelhet.

 

Linnea Arkevid som går teater på skolan spelade mamma till Julia. När hon entrade sen lyftes mungiporna direkt, man visste att något roligt skulle ske. Hennes talang gick inte att ta miste på och hon var väldigt energiskt och det lös glädje om henne.

När dansarna klev på scen kom det skrik och rop från första raden, jag kunde misstänka att de hade en dotter på scen. Dansen var fantastisk, klänningarna fladdrade, leendet var uppe i öronen på dansarna och de var väldigt synkade.

 

Så har ni ingenting för er den 7 juni tycker jag att ni ska gå och kolla på musikalen. Biljetterna kan ni köpa från ticnet eller från Östgötateatern. Hoppas ni får en trevlig kväll.


Tipsa en vn Skriv ut



Sök Sökhjälp

Tipsa redaktionen
Skicka insändare

De Geers hemsida
Lärkan
Ansvarig utgivare:   Niclas Unosson
Webmaster:   Niclas Unosson
Redaktion:   Rikard, Karin