De Geergymnasiets tidning på webben
Förstasidan

« Föreg. Nästa »


Artiklar

Fotbollsallsvenskan närmar sig med stormsteg


Elin Andersson Junestav 2015-02-13

Foto: <span>Brita Nordholm</span>
Foto: Brita Nordholm

För oss fotbollsälskare är det inte långt kvar tills vi står med halsdukarna över huvudet och sjunger kamratsången inne på Nya Parken. Jag har fått en pratstund med IFK Norrköpings spelare Christoffer ”Totte” Nyman .

 

Söndagen den 5 April kommer den södra promenaden fyllas av människor klädda i vitt och blått som är påväg mot årets första allsvenska match mellan IFK Norrköping och Örebro SK på Nya Parken. Någon som har godavibbar inför säsongen är IFK spelaren Christoffer ”Totte” Nyman.
 

 Hur känns det inför premiären?

- Det känns jättebra. Man är lite seg i kroppen men det ska man vara på försäsongen. Det är skönt att vi har börjat så tidigt med träningsmatcherna så man får upp matchtempot.

 Vad tycker du om satsningen på Nya Parken, t.ex Curva Nordahl?

- Jag tror det kan bli klockrent, jag gillar verkligen idéen! Nu gäller det bara att fansen gillar det lika mycket och gör det till en bra grej.

 Är det någon speciell match du ser fram emot denna säsong?

- Ja! Det ska bli kul att spela mot Hammarby borta. Jag har aldrig spelat mot dem så det ser jag fram emot.

 Hur är stämningen i truppen?

- Stämningen i truppen känns nästan alltid bra. Alla i laget kommer bra överens och alla pratar med alla så det är kanon! Nyförvärven har också kommit in bra i truppen.

 Vad tror du om ert 2015?

- Min egen känsla är att det kommer gå betydligt bättre än förra säsongen. Det känns som alla i laget vet vad som gäller nu och de flesta har utvecklats och alla har bivit ett år äldre. Jag tror att 2015 blir ett mycket spännande år!

Jag tackar Totte för intervjun och hoppas ni alla letar fram era IFK halsdukar och att ni står upp för Norrköping den 5 April.


Tipsa en vn Skriv ut



Sök Sökhjälp

Tipsa redaktionen
Skicka insändare

De Geers hemsida
Lärkan
Ansvarig utgivare:   Niclas Unosson
Webmaster:   Niclas Unosson
Redaktion:   Rikard, Karin