De Geergymnasiets tidning på webben
Förstasidan

« Föreg. Nästa »


Artiklar

Alla dessa trappor 


Elin Andersson Junestav, Pontus Karlsson 2015-03-27


 

Varje morgon som vi kommer till skolan möter vi dem, de som ger oss kramp i benen och andningssvårigheter: trapporna. Vi alla har nog haft våra funderingar på hur många trappor det finns i skolans huvudbyggnad. Men hur många finns det egentligen? Vi har antagit det fruktansvärda uppdraget att räkna varenda trappsteg i skolan. 

 

Efter många tunga steg och stopp för att hämta andan så hade vi räknat trappor från källaren ända upp till taket på skolan. Och vi kan konstatera att det finns trappor som är hemskare än andra. De trånga klaustrofobiska trapporna upp till 500- och 600-salarna har vi kommit fram till att de är de trapporna man helst undviker. Att krockar mellan stressade elever sker dagligen i dessa trappor är inget som förvånar oss. 

 

Den mest harmoniska trappan måste ändå vara trappan vid huvudentrén. Tänk att du kommer in i skolan och har en dålig dag, men du möts genast av härlig klassisk musik som får dig att sväva upp för trappan som en ängel och helt plötsligt känns dagen bra. 

 

Med förvåning kan vi meddela att det endast är 379 trappor inne i huvudbyggnaden. Vi som trodde att de skulle vara cirka 700. 

 

Lärkan tipsar: 

  • Gå inte för snabbt i trappan samtidigt som du gör skarpa svängar, detta kan leda till skador och pinsamma situationer. 
  • Håll koncentrationen på trappan och de människor du möter och inte på den där instagrambilden som du funderar på att ge en like. 
  • Vill du åka hiss? se till att få någon lätt skada så trapporna är ett hinder, hissnyckel blir då lätt din. 

Tipsa en vn Skriv ut



Sök Sökhjälp

Tipsa redaktionen
Skicka insändare

De Geers hemsida
Lärkan
Ansvarig utgivare:   Niclas Unosson
Webmaster:   Niclas Unosson
Redaktion:   Rikard, Karin