De Geergymnasiets tidning på webben
Förstasidan

« Föreg. Nästa »


Artiklar

Skolans hjärta


Isabella Hultberg Frida Stark 2015-09-28


Det finns tre personer på skolan som vi ibland bara tar för givet men som har en väldigt viktig roll. Deras jobb uppskattas av många men vi glömmer bort att tacka dem.


Vi pratar så klart om De Café. Platsen där inga krav finns utan bara glädje och supergoda kyckling- och currysmörgåsar. 

 

Klockan tjugo över sex startas the making of 250 smörgåsar och klockan åtta öppnas dörrarna för ännu en härlig dag. Lottie, Christina och Alexandra står för skolans frizon och man kan alltid räkna med ett varmt bemötande och stora leenden när man kommer dit. 

 

Många vet inte hur mycket arbete som krävs för att vi ska kunna gå ner till cafeterian och köpa det vi är sugna på och därför vill vi hylla cafeterian! Till sin hjälp har Lottie och Christina en tredje anställd, Alexandra, som jobbar tillsammans med dem fyra timmar om dagen.

 

Men för att kunna behålla den miljö som finns nere i cafeterian är det viktigt att vi alla tänker på att inte skräpa ner. Det tar inte många sekunder att hitta en soptunna att slänga sitt skräp i.

 

-Om vi alla respekterar varandra så fungerar allting bra. Det är inte kul att städaefter unga vuxna när vi anstränger oss så mycket. 

 

Och tillsist vill Lottie och Christina bara tillägga att alla är välkomna ner och att det inte ställs några krav där nere mer än att de vill att alla ska städa efter sig. Det finns inget köptvång utan man är välkommen att bara sitta där nere och hänga och ta det lugnt. 


Tipsa en vn Skriv ut



Sök Sökhjälp

Tipsa redaktionen
Skicka insändare

De Geers hemsida
Lärkan
Ansvarig utgivare:   Niclas Unosson
Webmaster:   Niclas Unosson
Redaktion:   Rikard, Karin