De Geergymnasiets tidning på webben
Förstasidan

« Föreg. Nästa »


Artiklar

Därför försvinner era favoritsnacks från skolcaféet 

 


Sonja Doll, Freja Stolpe, Ida Sandin Sundkvist 2021-09-27

<span>Erik, Valborg, Emma-Lisa. Emma-Lisa hade idag med sig egna snacks i form av morötter. </span><div><span> </span></div>
Bild:Ida Sandin Sundkvist

Erik, Valborg, Emma-Lisa. Emma-Lisa hade idag med sig egna snacks i form av morötter. 

 


<span>Lottie och Mårten. I cafeét möter vi också skolans datortekniker Mårten som säger att </span><span>“Saltängsbullarna\
Bild:Ida Sandin Sundkvist

Lottie och Mårten. I cafeét möter vi också skolans datortekniker Mårten som säger att 

“Saltängsbullarna" lyser med sin närvaro”.

 



Fanta Lemon, Capri Sun och brie-salami mackorna som tidigare sålts i skolcaféet är nu borta. Gamla favoriter har bytts ut med nya men det är mycket som saknas.

 

Den nya terminen är igång och elever och personal får äntligen komma tillbaka till skolan efter en lång period av distansundervisning. En självklar del i mångas skoldag är att i entrén mötas av doften från nybakade bullar eller nybryggt kaffe och ta en tur ner till caféet. För ettorna är det första gången de besöker cafét. Tvåorna får för första gången njuta av mackorna och treorna ser med lättnad att cafet ser mer ut som det gjorde innan pandemin. Däremot är inte allt som vanligt, utbudet har förändrats. Tilda i SA19C säger att när hon var sugen på cola vanilj, som tidigare såldes i cafeterian, fanns det inte. 


Fler elever har också märkt av förändringen men vissa är mer positiva till det nya utbudet. Valborg i ES19C berättar att hon uppskattar att det nu finns två olika smaker av Risifrutti. Hennes klasskompisar Emma-Lisa och Erik håller med om att skolcaféet har ett bra utbud. Caféet säljer nu även räkmackor, chokladmuffins, vaniljmunkar och iste. Däremot är klasskamraterna i ES19C överens om att Delicatobollarna och Capri Sun är saknade. 


Lottie som jobbar i cafét berättar om en ny upphandling i kommunen som anledning till att sortimentet är förändrat. Det rör sig om en kostpolicy som gör att caféet måste anpassa sortimentet. Det kommer dock att ske en ny upphandling i höst, säger Lottie hoppfullt. Thea och Johanna i SA19A medger att deras besök till caféet har minskat, från ettan till trean, med anledning av sortimentet. 

– Det känns skittråkigt, vi vill ha kvar eleverna på skolan. Springer man ner på stan för att handla är det lätt att man inte kommer tillbaka till nästa lektion, säger Lottie. 

 

Tipsa en vn Skriv ut



Sök Sökhjälp

Tipsa redaktionen
Skicka insändare

De Geers hemsida
Lärkan
Ansvarig utgivare:   Niclas Unosson
Webmaster:   Niclas Unosson
Redaktion:   Rikard, Karin