De Geergymnasiets tidning på webben
Förstasidan

« Föreg. Nästa »


Artiklar

Elever vill inte ha mer gemensamma aktiviteter!


Gabriella Leo Matilda Eklöf 2019-10-08

De Geer har inga gemensamma aktiviteter på skolan. Det är långa veckor utan några roliga aktiviteter. Det är tråkigt och dött. Lärare och rektor är överens om att det behöver hända mer på skolan. Men eleverna har andra åsikter om det.

Vi haffar Ajda Huremovic i korridoren. Hon är inte alls så intresserad av att det ska hända mycket på skolan.

-  Jag tycker att det är ganska bra som det är. För jag känner att skolan är till för att fokusera på själva skolan.


Vi intervjuade en elev i årskurs ett för att se vad de hade för förväntningar innan de började. Ida Sandin hade lite att säga om saken.


-  Jag förväntade mig inte riktigt några aktiviteter i skolan innan jag börja på De Geer. Det har inte  riktigt funnits några aktiviteter innan gymnasiet heller så det blev liksom inte besvikelse. 


Lärarna på skolan hade även lite att säga till om saken. Robin Wahlund tyckte att aktiviteter på skolan skulle vara perfekt för eleverna.


-  Det är ett väldigt stort problem att det inte finns mer gemenskap på skolan och jag tror att mer aktiviteter skulle lösa det. 


Han tyckte även att det skulle förbättra elevernas resultat samt hälsa

-  Jag tror att det är många som är stressade och nedstämda. Jag tror att någon fysisk aktivitet och sociala aktiviteter skulle höja studieresultaten i alla ämnen. 


Kerstin Sanner rektor för  SA/HU elever vill att initiativet ska komma från eleverna själva.

-  Vi hade ett möte tillsammans med elevrådet samt företrädaren för studentkomitteen och några som ville starta en festkommitte. 


Det visar sig att eleverna på skolan är nöjda och förväntar inga nya aktiviteter, lärare dock har andra åsikter om saken. De anser att aktiviteter skulle gynna eleverna på många olika sätt. Robin nämner till exempel att aktiviteter skulle sänka stressnivåerna hos eleverna. Även rektorn tillsammans med elevrådet har planer på fler aktiviteter för eleverna. Men behövs det verkligen om eleverna inte visar något engagemang?

Tipsa en vn Skriv ut



Sök Sökhjälp

Tipsa redaktionen
Skicka insändare

De Geers hemsida
Lärkan
Ansvarig utgivare:   Niclas Unosson
Webmaster:   Niclas Unosson
Redaktion:   Rikard, Karin