De Geergymnasiets tidning på webben
Förstasidan

« Föreg. Nästa »


Artiklar

 De Queer för gemenskap


Sanna Vähäkangas, Fredrika Sederholm 2019-10-17

De Queers representanter; Edwin, Ida, Maximilian
De Queers representanter; Edwin, Ida, Maximilian

Den nya elevförening på De Geer gymnasiet har stöd från både lärare och rektorer. Oavsett om du är öppet hbtq eller om du är osäker på din sexuella läggning så kan du söka dig till De Queer. Elevföreningen handlar om acceptans och trygghet.

De Queer har på bara två veckor blivit väldigt populära. Efter skolstarten tog Edwin Holm det första steget mot föreningens start. Edwin gjorde sin ide till verklighet tillsammans med Maximilian Eriksson och Chonticha Khaokhai, alla tre från Hum17. 

-Direkt vid skolstart tänkte jag att vi behövde en förening och ett community på skolan för hbtq-personer eftersom det finns så många, säger Edwin.


Deras grundidé var att föreningen skulle bli som en kompisgrupp där alla är välkomna och man ska kunna känna sig trygg. I föreningen lägger de stort fokus på trygghet och gemenskap. De har anordnat olika aktiviteter som filmkvällar och fikastunder.

- Vi är ganska nyformade men har samlat ihop en relativt stor grupp nu, så vi tänker att vi ska börja lista ut vad vi vill göra med den, säger Maximilian.


Idag har föreningen runt 20 medlemmar och deras budskap har spridit sig runt skolan.
- Många som kommer till oss har hört om föreningen genom gemensamma vänner och andra. 


Föreningen välkomnades varmt av både lärare och rektorer. Eleverna känner sig väldigt trygga med lärarna och litar på att de kan vända sig till dem vid behov. 

- Rektorn för humanist har även varit väldigt stöttande gällande startandet av föreningen, säger Chonticha.


Så om du letar efter en trygg plats på skolan, där du kan prata ut, känna dig hörd och bli del av en gemenskap så finns De Queer här för dig. De Queers affischer syns på skolans anslagstavlor och föreningen har en öppen facebookgrupp där de lägger upp information.


Tipsa en vn Skriv ut



Sök Sökhjälp

Tipsa redaktionen
Skicka insändare

De Geers hemsida
Lärkan
Ansvarig utgivare:   Niclas Unosson
Webmaster:   Niclas Unosson
Redaktion:   Rikard, Karin