De Geergymnasiets tidning på webben
Förstasidan

« Föreg. Nästa »


Artiklar

Samhällselevernas ljusgård nästan klar


Hanna Leinonen, Louise Näfverstam 2014-04-25


Ända sedan i höstas har skolan renoverats och De Geergymnasiet samhällselever har länge väntat på en färdig ljusgård. Ett rum att umgås, plugga, läsa eller bara ta det lugnt i. Under de senaste veckorna har det skett stora framsteg och nu börjar ljusgården äntligen närma sig det slutgiltiga resultatet. En tv sitter på väggen, böcker fyller bokhyllorna och en skylt uppmanar eleverna att inte äta eller dricka i rummet. Skylten har lett till starka reaktioner bland elverna.
- Skitdåligt, det är den största skandalen skolan har varit med om, menar Jesper Arosin om det nya mat- och dryckesförbudet.

De nya böckerna som finns i ljusgården är skönlitterära och vi frågar läraren Niclas Unosson varför han tror att just de böckerna finns där. 

- Jag tror att det är en blandning mellan att de ska se estetiska ut, vara ganska aktuella och att de var lätta att få tag i, säger han.

Vi frågar också en samhällselev från SA13b vad hon tycker om den snart färdiga ljusgården. 

- Jag tycker det är kul att den snart är färdig, för jag ser fram emot att det ska bli mysigt så man kan sitta där, säger Amanda Lavrot. 

 

Tipsa en vn Skriv ut



Sök Sökhjälp

Tipsa redaktionen
Skicka insändare

De Geers hemsida
Lärkan
Ansvarig utgivare:   Niclas Unosson
Webmaster:   Niclas Unosson
Redaktion:   Rikard, Karin