De Geergymnasiets tidning på webben
Förstasidan

« Föreg. Nästa »


Artiklar

Vårsalongen nalkas


Linnea Landberg 2014-05-09



Den 10 maj öppnas vårsalongen, med samlade verk från bild och formeleverna på De Geergymnasiet. Vårsalongen kommer hållas öppen för alla. Man kan gå dit för att insupa konsten eller bara för att stödja skolans konstnärer. Jag får följa med tvåorna till Norrköpings Konstforum där utställningen kommer hållas och smygtitta på verken. 

    


Det är dags för den årliga vårsalongen! Årets konstverk av eleverna i årskurs 1-3 på skolans bild- och formlinje visas upp. Jag följer med Helena Raivio och Nadja Kourvand i ES12b till lokalen där de förbereder inför utställningen. När jag kommer in i lokalen ser jag många ansikten som kollar på mig. Ettornas porträtt hänger på väggarna, både svartvita och i färg. Jag följer efter strömmen av andraårselever och kommer in i den andra delen av utställningen, där treornas verk hänger. Kuddar med målade ansikten hänger i fönstret och jag känner kreativiteten runt omkring mig. 

Under lördagen kommer ett vernissage hållas och konstnärerna kommer presentera sina verk. 

Nadja hoppas på många besökare trots att utställningen ligger så långt ifrån centrum. 
- Nu kan vi visa att vi faktiskt gör något, att vi har något att visa, säger Nadja. Förra året fick utställningen många besökare och eleverna hoppas på samma resultat i år. Helena tycker också att det ska bli kul att visa upp verken. 
- Speciellt om man är nöjd med dem, lägger hon till. Hon visar stolt upp en fantasifull skulptur. 

 

Ansikten och industrilandskap

Jag går runt och beundrar verken. Ettorna och treornas konstverk hänger redan på väggarna, så jag passar på att ta några kort. Många olika stilar syns, men allt går ihop på ett bra sätt. Från taket hänger fantastiska skulpturer. Ett tema som verkar gå genom hela utställningen är porträtt. Jag ser många olika ansikten på väggarna. 
- Även industrilandskap är ett tema som syns i utställningen, berättar Marie Liljegren Kreuger, bild och formlärare på skolan. Två andra lärare är Anna Frisendahl och Charlotta Månsson. 

De verkar alla vara nöjda med utställningen och tycker att skolans elever har gjort ett bra jobb. 
- Det har varit svårt att få ihop allt, det gäller att få en helhet genom hela utställningen, säger Marie. 

 

Många ser fram emot utställningen

Många elever på skolan tycker att det ska bli kul att få se utställningen. Karin Kristensson i SA13b tycker att det ska bli kul att få se konstverken. 
- Jag vill gärna gå, om jag får ett bra tillfälle. Jag vill gärna se var bild och formeleverna skapar, säger Karin när jag frågar om hon ser fram emot utställningen. 
Johanna Sühl, i samma klass, har också hört talas om utställningen.
- Om jag hade tillfälle skulle jag gå, säger hon. 


Den 10 maj slås dörrarna upp till utställningen. Bege er till Norrköpings Konstforum på Saltängsgatan för att se elevernas verk. Utställningen kommer vara öppen till 16 maj. 

 

 


Tipsa en vn Skriv ut



Sök Sökhjälp

Tipsa redaktionen
Skicka insändare

De Geers hemsida
Lärkan
Ansvarig utgivare:   Niclas Unosson
Webmaster:   Niclas Unosson
Redaktion:   Rikard, Karin