De Geergymnasiets tidning på webben
Förstasidan

« Föreg. Nästa »


Artiklar

Livets emoji


Frida Stark, Ebba Fälth 2015-02-24


Regel nummer ett i livet: Skicka aldrig bajs-emojin, 💩,till män över 45 som är humorbefriade.


Regel nummer två: Man kan alltid använda sig av den här: 💁. Det spelar ingen roll om du precis vunnit drömvinsten på lotto, om du hann med bussen eller om din hund har dött. Den fungerar till allt, livets emoji.

Regel nummer tre: Använd inte den här, 😃, om du inte vill framstå som planetens största psykfall. 

 

Vi har frågat elever på skolan vilka emojis de använder och när de kan användas. Svaren vi fick var väldigt lika ovanstående fakta: de används för att utveckla ett meddelande och förmedla känslor. De mest använda uttryckssymbolerna är det röda hjärtat och en gul glad gubbe. De kan användas i ett meddelande till någon man tycker om och för att visa att man är glad.

 

Trots alla positiva sidor hos emojis så tycker många att det finns ett överflöd av oanvändbara emojis, till exempel kinesiska tecken, siffror, pilar mm. En annan anledning till att de inte används är för att de är svåra att hitta bland alla symboler. 

 

Det finns de som inte använder emojis över huvud taget, och så finns det de som missbrukar emojis (se nedan). Dessa personer är sällan omtyckta av allmänheten. Kortfattat kan man säga att det finns en hatkärlek mellan människor och emojis.  




Tipsa en vn Skriv ut



Sök Sökhjälp

Tipsa redaktionen
Skicka insändare

De Geers hemsida
Lärkan
Ansvarig utgivare:   Niclas Unosson
Webmaster:   Niclas Unosson
Redaktion:   Rikard, Karin