De Geergymnasiets tidning på webben
Förstasidan

« Föreg. Nästa »


Artiklar

Nyklottrat 

 


Ronja Svensk 2015-03-31


Tatueringar är som grumligt vatten, man ser inte den vackra botten med gömda skatter.

Tatueringar är något som ofta kommer på tal i dagens samhälle och hemma vid mitt middagsbord. Även om tatueringar nu mera är en trend så lever den gamla normen kvar. Normen att bara kriminella, sjömän och prostituerade hade tatueringar. Jag själv har lite delade åsikter om tatueringar, beroende på var på kroppen de sitter och hur stora och många tatueringar man har.

 

Tatueringar i ansiktet är snyggt över huvud taget! Att man förstör sitt ansikte med massa färg klottrat över det. Även om det är något litet som små stjärnor i kanten av ansiktet är det inget jag tycker är snyggt överhuvudtaget. Man kan ju knappt se ansiktsuttrycket när intatuerade mönster täcker ansiktet som en halloweenmask . Några tatueringar som kan funka mellan axlarna och huvudet skulle kunna vara något litet som sitter bakom örat eller något litet i nacken nära hårfästet som går att dölja med håret. 

 

Att kunna dölja sina tatueringar är A och O, eftersom vi vet att chansen att få ett jobb minskar enormt när en skrikande tatuering tar all uppmärksamhet under jobbintervjun. Kanske äldre människor som växte upp under den tiden då tatueringar sågs som något hemskt tror att man är än dålig människa och kanske undviker en på spårvagnen. 

 

Tatueringar från topp till tå är något jag inte ens kan förstå, det är som att klottra på skolans nymålade väggar! Eller som att förstöra ett vackert och ståtligt slott med en massa graffiti! Det är som att vi missbrukar färg på något som redan är så vackert.

 

Men någon enstaka liten tatuering är väldigt, väldigt snyggt! Jag skulle faktiskt kunna tänka mig att ha en själv. Det är lite som ett smycke på heltid. Men blir det för många smycken så sitter de bara ihop i en klump och man kan inte ha glädje av något av dem. 

 

Kanske har jag blivit uppfostrad till den synen jag har på tatueringar. Eftersom att få av de jag känner har det. Kanske är det anledningen till varför jag är på mina föräldrar sida vid middagsbordet, på kvällarnas argumentationer om tatueringar.

Läs även "Frukta inte den vackra hudkonsten fegisar" av Emma Lager Kolehmainen


Tipsa en vn Skriv ut



Sök Sökhjälp

Tipsa redaktionen
Skicka insändare

De Geers hemsida
Lärkan
Ansvarig utgivare:   Niclas Unosson
Webmaster:   Niclas Unosson
Redaktion:   Rikard, Karin