De Geergymnasiets tidning på webben
Förstasidan

« Föreg. Nästa »


Artiklar

Äntligen något annat än fotboll


Ebba Fälth 2015-09-24


Just nu pågår febril aktivitet för att förbereda årets största kulturhändelse här i Norkröping, Kulturnatten!

Den 26:e september anordnas Kulturnatten för trettionde året i rad. Kulturnatten firas på många ställen i Sverige och här i Norrköping startade det 1985 och återkommer alltid den sista lördagen i september. Att tacka för denna härliga tillställning har vi kultur- och fritidskontoret på Norrköpings kommun.

 

Kulturnatten pågår inte bara under natten, även om det låter så. Det börjar på förmiddagen, ungefär klockan tolv, men några drar igång redan vid tio eller elva. Under dagen kan man gå runt i vårt vackra Norrköping och uppleva det rika, kulturella utbudet. Det finns någonting för alla, allt från musik, film och konst till mat, litteratur och föreläsningar. De flesta museerna har olika utställningar, många kyrkor har öppet med musik och uppträdanden och runt om i staden pågår små konserter här och var. 

 

Det bästa under kulturnatten tycker jag är musiken i Knäppingsborg, East Collective Culture Market i Kårhuset Trappan och tillställningarna nere i Hallarna. Och man kan ju inte missa våran alldeles egen Jonny Haag i sitt band Heart of Stones som spelar på Resturang Laxholmen klockan åtta.

 

Här på De Geer brukar det också pågå aktiviteter. I år är det estetiska programmet år 2 som bjuder på konstupplevelser. De har sedan i våras läst kursen estetisk kommunikation där de har fått prova på de andra estetiska programmen. Indelade i mixade grupper från alla program har de fått temat Kalejdoskop att tolka hur de vill och jobba utifrån, och då fått ta in alla konstarter som de provat på under kursen. 

- Utöver temat har de fått välja ganska fritt vad de vill göra, vi ville ha en ganska storblandning, säger Sofie Ahlström, lärare på film och foto.

 

Mer information om alla aktiviteter finns på kulturnattennorrkoping.se.


Tipsa en vn Skriv ut



Sök Sökhjälp

Tipsa redaktionen
Skicka insändare

De Geers hemsida
Lärkan
Ansvarig utgivare:   Niclas Unosson
Webmaster:   Niclas Unosson
Redaktion:   Rikard, Karin