De Geergymnasiets tidning på webben
Förstasidan

« Föreg. Nästa »


Artiklar

”Jag är väldigt annorlunda och det tror jag är lite av min charm”


Elin Andersson Junestav 2015-06-02


Han har blivit utsedd Norrköpings Håkan Hellström. Musiken är hans livsstil och han drömmer om att en dag få ha en spelning för ett fullsatt Ullevi.

 

 Just nu studerar Victor Lind första året på musikprogrammet här på De Geergymnasiet. Vi har alla nog sett honom gå runt med stora hörlurar på huvudet och med en gitarr på ryggen. Kanske är det en blivande stjärna vi ser strosa runt i skolan?

- Mitt mål är att bli en av Sveriges popstjärnor i framtiden, säger Victor.

 

Intresset väcks

Victors stora intresse för musik väcktes när han endast var 7 år gammal. Det hela startade med att han fick en Rolling Stones-platta av sin pappa. Victors mammas gamla gitarr nere i källaren som han började spela på gjorde det hela större. Musiken kom in mer och mer i den unga pojkens liv. Intresset för musik ökade och i årskurs 5 började Victor i musikklass på Hagaskolan. Victor säger att det är ett av de bästa val han har tagit eftersom musiken betyder väldigt mycket för honom. 

- När jag kände mig ensam så fanns alltid musiken där. Jag kommer ihåg en gång när jag var 13 år och mina hörlurar gick sönder i en vecka, det var den ensammaste veckan i mitt liv.  

Victor berättar att det var det han fastnade för var att man aldrig känner sig ensam när man har musiken. Han tycker även om att det är väldigt fritt då det finns så många olika genrer. 

 

 Brinner för musiken

För Victor var det en självklarhet att välja estet-musik på De Geergymnaiset, även om han bestämde sig helt bara någon vecka innan beskedet kom. 

- Jag tror att det blev det valet eftersom det var en blandning av att jag inte visste vad jag vill göra i framtiden och att jag har musik som ett intresse. Jag tror att det blev ganska självklart att jag skulle gå estet musik. 

Victor skriver även egen musik vilket han älskar, inspirationen till låtarna får han ofta från städer exempelvis Norrköping, Stockholm, Göteborg.

- Det som representerar städerna ger mig även mycket inspiration som spårvagnar och hamnar. 

Victors musik skulle kunna beskrivas som svensk indirock/pop med dramatiska och fina låttexter. 

- Jag tycker om att ta med olika citat i mina låtar samt dramatiska händelser. Jag tycker låten får mer känsla då. 

När jag frågar Victor vad hans bästa egenskap som musiker är så blir det tyst i rummet en stund. Jag ser på honom och ser hur mycket han tänkte.

- Jag är väldigt annorlunda och det tror jag är lite av min charm, säger Victor till slut. 

 

Norrköpings Håkan Hellström

Våren 2014 var Victor med i kulturskolans melodifestival här i Norrköping då han representerade sin skola med sin egna låt ”Flickan i en dröm” Det räckte tyvärr inte hela vägen fram men han fick ett annat ärofullt pris. Victor blev utsedd till Norrköpings Håkan Hellström 

- Det var mycket hederfyllt. Det var ju personer som kan någonting om musik som utsåg mig till Norrköpings Håkan Hellström och Håkan är så pass stor och en av mina förebilder. 

 

Drömmer om att leva på musiken

Victors stora musikdröm är att få uppmärksamhet för det han gör. Hans drömspelning skulle vara inför ett fullsatt Ullevi eftersom han själv tyckte att det var mäktigt och fint när Håkan Hellström hade konsert där. Drömmen är att kunna leva på musiken, klyschigt nog.

- Målet är att en dag bli en av Sveriges främsta popartister, men det skulle lika gärna kunna vara så att jag sitter på en pizzeria och sjunger mina låtar. 


Tipsa en vn Skriv ut



Sök Sökhjälp

Tipsa redaktionen
Skicka insändare

De Geers hemsida
Lärkan
Ansvarig utgivare:   Niclas Unosson
Webmaster:   Niclas Unosson
Redaktion:   Rikard, Karin