De Geergymnasiets tidning på webben
Förstasidan

« Föreg. Nästa »


Artiklar

One direction, mer än bara ett ”pojkband”

 


Johanna Åberg 2014-03-14


En låt kan förändra ett liv, och för Karin var det verkligen så. ”What makes you beautiful” fick hennes dåliga självförtroende att bli till det bättre. Där var början till varför pojkbandet nu har så stor betydelse för henne. 

 


16-åriga Karin Larsson upptäckte killarna från One direction år 2010 på det populära programmet x-faktor England som fortfarande visas på tusentals tv-apparater och webbsidor runt om i världen. One direction är ett pojkband på fem killar som alla kom som soloartister till x-faktor med en dröm om att bli stjärnor. De blev där ihop satta till ett band och fick namnet ”One direction” som betyder ”En riktning.” Alla kom med samma dröm och samma mål. 

En låttext som förbättrade självförtroendet. 
   År 2011 släpptes deras första singel som heter ”What makes you beautiful.” Den låten har en speciell betydelse för Karin. 
- Jag var mobbad som yngre, kände mig mindre värd än alla andra och inte lika vacker, men deras låt what’s make you beautiful fick mig att inse att jag kanske var vacker och värd något trots allt, därför har den låten stor betydelse för mig. 


Populariteten växer.
    One direction har på endast tre år blivit mycket stora stjärnor och turnerat runt om i världen. De blir allt mer kända och på denna korta tid har de blivit mer igenkända än bandet ”the Beatles” som hade en stor karriär på 1900-talet.


Konserten 2013. Ett minne för livet.
   Den åttonde maj år 2013 uppträdde One direction live i Stockholm, Friends arena inför 33000 jublande fans. Karin var då sjuk men trotsade magsjukan och febern och åkte tillsammans med tre vänner upp till Stockholm och hon ångrar inte en sekund. 
   One direction välkomnades av skrikande fans upp på scenen. 
- Alla hoppade och skrek, ja hela arenan gungade, ibland trodde man att den skulle breaka.   När de senare framförde låten ”Little things” blev stämningen annorlunda. Arenan släcktes ned och och fansen viftade med röda ljusstavar och sjöng med. 
- Man blev berörd och det var en händelse i mitt liv som jag aldrig kommer att glömma.   Nu är längtan stor inför konserten som i sommar infinner sig för andra gången på Friends arena i Stockholm.
   Det finns många minnen hon aldrig glömmer och ett anmärkningsvärt minne var när Niall kom upp på scenen i den blågula Sverigetröjan och tog emot all den glädjen och den varma stämningen som fansen bjöd på. 


Resan till England. 
   Karin och hennes familj har under år 2013 rest till killarnas hemland London där de besökte platser som de vistats på under bland annat vidoinspelningar. 
   Familjen vandrade över Oxford street vid samma tidpunkt då Niall skrev på twitter att han befann sig i närheten av platsen. 
   De tog även en turistbuss och åkte London runt, en resa på tre timmar där de åkte samma väg som bandet åkt vid olika tillfällen. 
   Under Londonresan passade familjen på att äta på restaurang Nando’s som var Niall’s favoritrestaurang i London. 
   Självklart fyllde de väskorna med mycket nya prylar och souvenirer som fick lämna Storbritannien och följa med till Sverige.


”Vem hade jag varit annars?”
   One direction har hjälpt Karin genom hennes svåraste tid i livet. Betydelsen killarna haft för henne är något som glädjer henne och har hjälpt självförtroendet på traven. En speciell händelse som hände när hon var yngre men som även påverkat hennes framtid. 


Tipsa en vn Skriv ut



Sök Sökhjälp

Tipsa redaktionen
Skicka insändare

De Geers hemsida
Lärkan
Ansvarig utgivare:   Niclas Unosson
Webmaster:   Niclas Unosson
Redaktion:   Rikard, Karin