De Geergymnasiets tidning på webben
Förstasidan

« Föreg. Nästa »


Artiklar

Halloween på skolan stärker gemenskapen


Ebba Küla 2020-10-22


Med lite mer än en vecka kvar till Halloween tävlas det för fullt på De Geergymnasiet om att ha den bästa utklädnaden. Vinnaren kommer utses på fredagen och kanske är det här starten på en bättre gemenskap på skolan.

Det är den 22 Oktober torsdagen innan höstlovet och många elever är nu ivriga att äntligen få höstlov. Skolans elevråd har samlat ihop sig och bestämt sig för att starta en Halloweentävling på skolan med fantastiska priser. Vinnaren av utklädnaden kommer att utses på fredagen och man har dessutom haft möjligheten att delta i tävlingen som en hel klass. För att bidra till stämningen har man även pyntat statyn Flora i olika kusliga dekorationer, en liten rolig förändring såhär i höst tiderna. Det är tydligt att det behövts mer gemenskap på skolan och det här kan vara en ny start för att gemenskapen på skolan ska bli bättre.


Cowboys och clowner! 

En som håller med om att skolans gemenskap är bristande är William på De Geergymnasiet som tycker det är kul att se en förändring nu efter så lång tid. 

– Det är kul att se att man gör något roligt som kan stärka gemenskapen på skolan och att folk verkligen vågar ta för sig.

William har nu gått på skolan i tre år och har aldrig riktigt känt att det funnits en gemenskap på skolan mellan de olika linjerna trots att man tidigare försökt göra saker för att ändra på det. 

– Det här är verkligen ett perfekt initiativ för att att både få lite förändring i vardagen och för att få bättre gemenskap på skolan och det är kul att se att folk faktiskt har klätt ut sig. 

Under dagen har William stött på både spöken, häxor, clowner, cowboys och kossor och han erkänner själv att det ser lite roligt ut. 

– Vissa personer har verkligen gått all in för det och om jag jämför med tidigare år har det aldrig varit såhär många som faktiskt klätt ut sig.

Man har tidigare försökt anordna liknande dagar där alla skulle klä ut sig, men det har aldrig riktigt funkat förrän nu. 

– Jag hoppas att det här är en växande idé som kommer göra att ännu fler personer kommer vilja klä ut sig inför nästa år så vi kommer ut ur den här onda cirkeln. Det är ju trots allt mest roligt om så många som möjligt klär ut sig! 


Tipsa en vn Skriv ut



Sök Sökhjälp

Tipsa redaktionen
Skicka insändare

De Geers hemsida
Lärkan
Ansvarig utgivare:   Niclas Unosson
Webmaster:   Niclas Unosson
Redaktion:   Rikard, Karin