De Geergymnasiets tidning på webben
Förstasidan

« Föreg. Nästa »


Artiklar

Harry Potter för alla!


Tilda Ekman 2016-02-17


En av skolans många elevföreningar är DA, Dumbledore’s Armé. Föreningen riktar sig till skolans Harry Potter-fans. Men är det ett krav på att ha läst varje Harry Potter-bok tio gånger var för att få gå med?

Jag valde att intervjua två av medlemmarna för att ta reda det, samt hur det är att vara en del av DA.

Jag träffar Ellen och Carolina för en intervju. Ellen är kontaktperson för DA och går just nu i trean. Hon har varit medlem i DA sedan föreningen startade 2013. Carolina, som går första året på Estet just nu, är en nyare medlem. Det är lite skillnad mellan att vara ny och gammal medlem i föreningen säger Ellen, men nya ansikten på mötena är alltid kul.


Ellen, som varit medlem sedan 2013 berättar att de hade mer sammanhållning och möten förut. I samband med Harry Potter-utställningen sommaren 2014 hittade DA på lite olika Harry Potter-relaterade saker. Nu har de inte lika mycket gemensamma aktiviteter eller möten.

- Det är något vi vill förändra på! säger Ellen och Carolina håller med.


Just nu är de ungefär tjugo medlemmar i föreningen. Målet är att försöka träffas och ha möten i alla fall varannan vecka, men det blir inte alltid av.

Vad är det då som händer på de här mötena?

- Vi brukar diskutera Harry Potter, men det är lätt att man kommer in på andra fandoms också som t.ex Sherlock, Doctor Who eller Hunger Games.


Diskussionerna kretsar främst kring böckerna. Det här beror på, enligt både Carolina och Ellen, att det finns mycket mer att prata om angående böckerna jämfört med filmerna. Dock finns det inga krav på att ha läst varje Harry Potter-bok för att gå med i DA. Alla är välkomna att gå med i föreningen och för att göra det kontaktar man Ellen.


Det bästa med att vara medlem i DA enligt Carolina och Ellen, är att det inte är en särskilt seriös förening. Med det menar dem att mötena är ganska kravlösa, ibland har de bestämt något specifikt de ska diskutera men oftast kommer de in på andra saker.

- Många tror nog att vi bara flummar kring olika fandoms, påstår Carolina.


Slutligen måste jag ju fråga vad de känner inför släppet av manuset av “Harry Potter and The Cursed Child” i sommar. Kan det vara så att man förväntar sig för mycket?

- Nej, det är ju JK som skrivit manuset så det går inte att ha för höga förväntningar!

 

Tipsa en vn Skriv ut



Sök Sökhjälp

Tipsa redaktionen
Skicka insändare

De Geers hemsida
Lärkan
Ansvarig utgivare:   Niclas Unosson
Webmaster:   Niclas Unosson
Redaktion:   Rikard, Karin