De Geergymnasiets tidning på webben
Förstasidan

« Föreg. Nästa »


Artiklar

Nu tar Tilda över!


Hugo Hassler 2016-02-08


Nytt år betyder nya människor i elevrådet. Detta år är inget undantag och jag har pratat med den sprillans nya ordförande för elevrådet Tilda Dalborg. Nytt år betyder även nya tag och nya spännande projekt. Lärkan kollar läget vad som faktiskt händer på elevrådets möten.

 

Tilda Dalborg har precis blivit vald till elevrådsordföande och jag har frågat hur det kommer sig att hon kandiderade till elevrådsordförande och vad det är som driver henne.
- Jag tyckte det verkade som en kul grej och det var flera som pushade mig att kandidera.


När man pratar med Tilda är det inte särskilt förvånade att hon har sådan maktposition som elevrådsordförande faktiskt är. Hon utstrålar engagemang och en vilja att förändra.

Vad är det då för frågor som Tilda vill jobba med?
- Något som alltid är svårt är relationen mellan elevråd och den enskilde eleven. Det är något som många elevråd har problem med och något vi måste kämpa med.


Vad är det för projekt som elevrådet jobbar med just nu?

Det enskilt största projekt som står i fokus för elevrådet är rosförsäljningen. Du har troligen sett elevrådet sitta vid florastatyn och sälja rosor. Tanken är att man köper en ros för 20 kronor till någon man tycker lite extra mycket om och sedan kommer någon från elevrådet till den önskade personen med en ros fredagen den 12/2. Viktigt att poängtera är att överskottet från försäljningen av rosorna går till elevrådet det vill säga till eleverna.

 

Tipsa en vn Skriv ut



Sök Sökhjälp

Tipsa redaktionen
Skicka insändare

De Geers hemsida
Lärkan
Ansvarig utgivare:   Niclas Unosson
Webmaster:   Niclas Unosson
Redaktion:   Rikard, Karin