De Geergymnasiets tidning på webben
Förstasidan

« Föreg. Nästa »


Artiklar

Längtan är över, nu smäller det!


Emma Lager Kolehmainen 2015-10-23



Reckless Family, låter det bekant? Det borde det göra! Reckless Family är ett nytänkade och hårt arbetande band, som nu har många öron riktade mot sig för nu släpper de sitt allra första album I’m Dynamite! Bandet består av inga mindre än De Geergymnasiets egna William Plante, Philip Lind, Rasmus Leonardsson och Oskar Lindström, och de är här för att ge oss alla ett slag i magen.

William, Oskar och Philip startade bandet våren 2012, och tanken var att de skulle göra covers på låtar av band som Green Day och Offspring. De började repa hemma hos Oskar:
- Det var lite halvruttet, Vi hade inte den bästa utrustningen, säger Oskar.
Men mot slutet av 2012 efter en misslyckad spelning på Norrköpings skatepark Betongen så började det bli allvar. Bandet skaffade sig en ordentlig replokal och även ett namn, ett namn de dels fick från kortfilmen Reckless som de hade gjort samma år och dels från bandmedlemmarnas familjära vänskap: Reckless Family.
- Ett rätt så passande namn för ett punkish-band, tycker Oskar.


Originell musik och överdrivna texter
Bandets musik kan med säkerhet kallas för melodisk punk, enligt Oskar och William. Att definiera bandets musik är dock något de helst överlämnar till lyssnarna.  
Skapa originell musik är det de egentligen är ute efter, även fast de tar viss inspiration från  bl.a punk-amerikanerna Streetlight Manifesto, klassiska grunge Nirvana och rock-britterna Arctic Monkeys! 

Förutom en originell musikstil, så har de även med ord skapat något utöver de vanliga.
Reckless Familys texter handlar om både överdrivna känslor och överdrivna karaktärer. Singeln I’m Dynamite är till exempel en aggressiv ska-punk låt.
- Jag var allmänt arg på världen när jag skrev den låten, berättar Oskar. 

Förutom det så har de låtar som förmedlar en känsla av ”jag bryr mig inte” och lite mer känslosamma låtar. Det de dock inte gör är att berätta mycket om sig själva i låtarna.
- Jag anser att musiken är något mycket större än oss. Det handlar inte om oss, det handlar om musiken, säger William. Vi vill att folk ska kunna relatera till våra låtar, även fast det är omöjligt i vissa fall, för låtarna är så sjuka.
- Det är väldigt rakt på sak, det ska kännas lite som ett slag i magen, tillägger Oskar.

 

Mycket slit och mycket stöd 

Processen till ett färdigt album var lång men kan kort beskrivas med orden: ”gör om, gör rätt”. De började jobba med albumet 2013 men de tvingades starta om hela processen två gånger! 2014 blev en nystart för bandet. Hela sommaren arbetade Reckless Family på albumet, men tiden räckte inte till så det hann bli höst och även nytt år innan de hade fått ihop 7-8 låtar. Men det var då gitarristen Philip som även sköter musikproduktionen berättade för bandet i ett Skype-samtal att det de hade var ”jävligt bra grejer”. MEN det kunde bli bättre. Så ännu en gång slängde de allt, men tack vare det så blev det ju bättre. Efter ungefär två månaders arbete det här året, och efter att Rasmus gått med i bandet så har de nu ett färdigt album som de är nöjda med. Ett album som inom kort ska släppas. Vilket för dem är en jättestor sak:
- För andra kanske det inte är så stort liksom: Åh ett litet band från Norrköping ska släppa ett album, men för oss är det jättestort. 

 Det är ett stort steg för varje band att släppa album, speciellt sitt första. Men Reckless släpper inte ett album för att de känner att de behöver det eller för att folk ska köpa det, utan för att de vill kunna spela låtarna live, där allt är 100% äkta.
William och Oskar berättar att det är otroligt kul att se hur publiken ökar lite i mängd varje spelning. De har även sett folk som kan texten på några av deras låtar! Deras kompisar är en stor del av bandets framgång. Det är de som kommer på varje spelning, drar med sig folk och har kul. 

De har fått väldigt bra respons på sin musik och sina shower, men när det väl dyker upp negativ respons så har de koll på hur man hanterar den.
- Vi tar till oss den kritiken vi tycker är värd att ta till oss, annars är det lätt att vifta bort den. 


Firande av nya plattan! 
Det stora albumsläppet kommer ta plats på Dynamo nu på lördag, den 24 oktober! Det ska inte missas! Reckless Family och även två band till kommer spela under kvällen. Sen kommer det även dyka upp andra överraskningar och så kommer det finnas lite gott att äta och dricka.
Men om ni inte kan dyka upp på release-partyt, så behöver ni ändå inte missa det viktigaste: Albumet, för det kommer ni kunna hitta på både Itunes och Spotify efter releasen. Men samtidigt: live är ju ändå alltid live.
- Huvudgrejen är ju att se oss på scenen. 


Tipsa en vn Skriv ut



Sök Sökhjälp

Tipsa redaktionen
Skicka insändare

De Geers hemsida
Lärkan
Ansvarig utgivare:   Niclas Unosson
Webmaster:   Niclas Unosson
Redaktion:   Rikard, Karin