De Geergymnasiets tidning på webben
Förstasidan

« Föreg. Nästa »


Artiklar

Från Idas sommarvisa till livekarusellen


Elis Pihlblad 2014-02-12



För ungefär 4 år sedan bestämde sig Noa Ström, musikelev i ES13c på DeGeer att det var musik han ville syssla med. Från den punkten framåt skulle trummorna och musiken komma att ta över hans liv. Men allt började med en kusin, ett set trummor och en konflikt.


Hösten 2011 bestämde sig de två kusinerna Nils och Noa Ström att de ville starta ett band, det fanns bara ett problem: båda ville spela trummor. Debatten fortsatte och tillslut kom de fram till att Noa skulle spela trummor och Nils, som också går musiklass på DeGeer, skulle spela gitarr. De frågade sin klasskompis Tore om han ville bli bandets bassist, Tore tackade ja.

Väl i replokalen fick Noa spela gitarr ändå eftersom han var den ända som kunde spela någon låt, Idas sommarvisa. De spelade Idas sommarvisa konstant i två veckor.
- Det lät piss, säger Noa och skrattar lite.
När de tillslut började ta lektioner märkte Nils att gitarr passade honom mycket bättre och Noa fick trummorna för sig själv.

 
Inspirerats av sin pappa
Både Noas pappa och storebror Thomas spelar musik och de har till och med ett litet familjeband tillsammans, hittils har de spelat in två låtar tillsammans. 

Noa säger att hans musikintresse förmodligen kommer från pappa Johan som har gått kompositörs utbildning.
-Det skulle varit annorlunda om han hade varit advokat eller vad som helst, säger Noa. Storebrodern Thomas började med musik ungefär samtidigt som Noa om inte lite senare, berättar Noa.

 

Stora framtidsplaner 

I framtiden har Noa planerat att åka ut och upptäcka världen. Efter det tänker han söka in till folkis, med musikinriktning då så klart.
Om han skulle få jobberbjudande till att jobba som musiker på en pub eller liknande skulle han självklart tacka jag.
- Om man ska jobba med musik så är väl det toppen. Skulle det vara ett jobb man kunde få så skulle jag ta det direkt, säger Noa 

 

Blandad smak

Noa har mycket blandad smak när det kommer till musik. Han har inga idoler men han tycker mycket om banden Dirty Loops och Rush. Han följer också en kille på you tube som är ungefär lika gammal som Noa.

 När han spelar trummor hemma så spelar han alltid till musik, det kan vara allt från funk och discoartad musik till indierock. 
 Noa tar även lektioner piano och då spelar han oftast jazz.
Förutom piano och trummor spelar Noa lite gitarr och sjunger, han tar dock inte lektioner i dessa.

När Noa inte spelar musik tycker han om att sitta framför datorn eller TV-spelet eller så följer han sitt favorit fotbollslag Arsenal, som ligger 1:a i premier league.

 

 

Nöjd med sitt trumset 

När Noa pratar om sitt trumset kan man inte undgå och höra en lite skrytande ton.
- Jag själv har ju ett jävligt bra trumset, master custom. Köpte det för 12 tusen, kostar runt 50 nytt, säger han med mallig ton.

 

 

Vad hände med bandet?

Förra året var bandet, som fick namnet Black Bird, med i den nationella musiktävlingen livekarusellen. De ställde upp med tre egna låtar men trots att de fick bra respons av publiken, i alla fall här i Norrköping, så bestämde de sig för att bara spela tre av fyra spelningar vilket eliminerade deras chanser att gå vidare. 

Efter livekarusellen så blev repningarna mer och mer sällsynta tills de tillslut inte hände alls. Noa säger att anledningen till detta var att det blev svårt att hitta en dag som passade alla när de började på gymnasiet.
-Ja, basisten stack ju till Eber, förklarar Noa som om det vore en självklarhet


Tipsa en vn Skriv ut



Sök Sökhjälp

Tipsa redaktionen
Skicka insändare

De Geers hemsida
Lärkan
Ansvarig utgivare:   Niclas Unosson
Webmaster:   Niclas Unosson
Redaktion:   Rikard, Karin