De Geergymnasiets tidning på webben
Förstasidan

« Föreg. Nästa »


Artiklar

Hennes personlighet i spegeln


Sarah Fast 2014-02-12


Det är dansen som styr Fidelis liv, men hon har även drömmar om att plugga utomlands och jobba i Afrika.  
-Jag vill starta ett barnhem!

 

Det som tar störst plats i Fideli Nilssons liv är dansen, om ni letar efter Fideli så är det bästa stället att leta på, i danssalen. Där hon står framför spegeln och kör lite hiphopmoves. 

Jag spenderar mer än två dagar varje vecka i danssalen plus att jag väldigt ofta tränar hemma. 

Även nu äger intervjun rum i närheten av danssalen, det är precis innan en dansträning och hennes dansvänner är där. Dom berättar alla att dom tycker Fideli är väldigt duktig, och det syns att hon tränar ofta. 

 Fidelis kärlek för dansen har vuxit större och större, det är på senaste tiden som hon har insett hur duktig hon är egentligen. Hon säger att det är svårt att ta emot komplimanger för hennes dans. Men hon jobbar på att bli bättre på den delen. 

-Jag har som plan att åka till Streetstar 2014, en danstävling som hålls i Stockholm. 

Det är något som Fideli verkligen ser fram emot. 

Ett annat intresse som har lyft just dansintresset för Fideli är musiken. Hon berättar att musiken är väldigt stor i hennes liv och att hon även spelar gitarr på fritiden. Hon sitter helst på skype med sina vänner och spelar och sjunger. Hon medger att hon kanske inte är så bra på det, men det är ett roligt intresse. 

 

Drömmar om Afrika! 

Jag undrar ju såklart vad Fideli vill bli i framtiden, hon rynkar lite på pannan och tittar runt i rummet på hennes ”dansvänner”. Hon svarar lite tyst.
Jag vet inte..

 Och alla i rummet brister ut i skratt, den där känslan av ett internt skratt sprider sig i rummet. Och alla verkar förstå och tycka det är lika roligt som Fideli själv tycker. Skrattet avtar sakta och Fideli tar tag i frågan igen... Hon rynkar lite på pannan innan hon svarar det, inte alls så solklara svaret att hon vill bli någon slags av volontär i Afrika. Det är hennes passion att få åka till Afrika och få hjälpa barn, hon säger något som kanske bara är en dröm, men hon säger: 

-Jag skulle vilja starta ett barnhem i Afrika. 

Det var inte det mest solklara svaret enligt henne men man känner ändå hennes passion för ämnet. 

Hon vill inte börja plugga direkt efter skolan utan hon vill ta ett ”year off” och resa lite. 

Mest av allt så skulle hon vilja flytta till London ett år, kanske plugga lite, kanske jobba lite. 

 

Fideli säger att hon skulle vilja flytta utomlands permanent, men då måste hon hitta sitt absoluta drömyrke. Hon säger att för att hon ska flytta utomlands så ska hon hitta det absolut bästa yrket, det hon faller för. Det hon kan tänka sig att göra till dagen då hon stupar. 

Fideli har alltid haft som dröm att hjälpa till, och eftersom Afrika är så utsatt så är det ett ställe hon vill hjälpa. Hon beskriver känslan av att veta att det finns ett helt land som behöver hjälp, och hur hela hennes själ dras för att hjälpa andra.
-Man känner att man måste hjälpa! Det finns inget annat val!

 

Tipsa en vn Skriv ut



Sök Sökhjälp

Tipsa redaktionen
Skicka insändare

De Geers hemsida
Lärkan
Ansvarig utgivare:   Niclas Unosson
Webmaster:   Niclas Unosson
Redaktion:   Rikard, Karin