De Geergymnasiets tidning på webben
Förstasidan

« Föreg. Nästa »

Brödernas tar över Halvars

Artiklar

Brödernas tar över Halvars


Lisa Franzén 2023-06-09


Det populära glasstället och vår kära granne Halvars har nu öppnats för årets säsong och ägs numera över av Brödernas från ett av Norrköpings caféer.

Halvars är ett av Norrköpings mest omtyckta ställen, ett väldigt välkänt glass ställe bland unga och vuxna i Norrköping där alla människor drar sig till när det är varmt och behöver något kallt. Halvars invigdes av Halvar Andersson sedan 1936 där han först började sälja glass, frukt och godis. Nu ska Norrköpingsarvet förvaltas vidare till bröderna Martin och Robert som också är ägarna till ett av Norrköpings Cafer vid namn “Brödernas”

- När man tar över ett så här klassiskt ställe med en lång historia som har gett många människor minnen ska man vara varsam, säger Robert, ägaren av Halvars.


I en intervju med de nya ägarna så berättar dom om varför dom valde att ta över Halvars. Om det var en lång process för dom att ta över ett sånt stort arv, om dom fortfarande ska driva både brödernas samt om dom har några planer eller förändringar.  
-Det har varit en dröm för min bror ganska länge i många år, han har alltid tyckt om läget och att det är en sommarverksamhet. Det gick rätt så snabbt faktiskt att ta över Halvars i och med att brödernas stängde igen i 5 månader så gjorde vi klart affären ganska snabbt. Men vi kommer fortfarande driva brödernas, vi var tvungna att stänga igen på grund av ombygg som pågick utanför oss vilket ledde till att vi inte hade tillgång till själva lokalen, men tanken är att efter höst eventuellt i September eller senare beroende på långt dom har kommit så kommer vi driva vidare och vi kommer även bygga ut brödernas och till nästa år kommer det finnas platschef på Halvars och att vi går emellan bägge ställena. Till nästa år så kommer vi ta fram en egen smak där vi kombinerar ihop en ny smak, vi håller på att titta på framförallt mjukglassar så kommer vi satsa mycket på som till exempel smaksättningar och sånt och även sorbe vi kommer att testa då det kommer bli en kompliment nästa år men i år så kör vi bara såsom det är för att lära känna själva affären säger Robert, ägaren av Halvars 

 

Tipsa en vn Skriv ut



Sök Sökhjälp

Tipsa redaktionen
Skicka insändare

De Geers hemsida
Lärkan
Ansvarig utgivare:   Niclas Unosson
Webmaster:   Niclas Unosson
Redaktion:   Rikard, Karin