De Geergymnasiets tidning på webben
Förstasidan

« Föreg. Nästa »


Artiklar

Sommar i Östergötland för unga


Maryam Al-Tulibawy 2023-06-07



Sommaren är efterlängtad av eleverna på De Geergymnasiet, och eleverna från de olika samhällsinriktningarna vill rekommendera olika aktiviteter och ställen. Många kan uppleva stress under sommaren, eftersom de inte vet vad de ska göra, men här kommer det tips för unga som bor i Östergötland.

För badsugna har Oskar Fridbäck fina förslag.
- Det är mysigt och kul att bada på Varamobaden, säger 17-årige samhällseleven. 

Det är Nordens största insjöbad och ligger i Motala, Östergötland, vid Vättern. Stranden är 500 meter lång.
Jag gillar det kristallklara, härliga vattnet eftersom det är ett bra ställe att bada på. Jag tycker om att ta med min bror och mina föräldrar  


Det finns många matställen, underhållning alternativt, minigolfbanor, campingområden och tennisbanor. Under 1900-talet började området utvecklas till sommarstugeområde.  Badet besöks i allmänhet av familjer, så  under sommaren är det trångt. Det är dock stort och det finns mer avskilda områden för dem som inte tycker om folkmassorna. 


Afnan Ilyas Ali Ahmed. är en samhällselev med beteendeinriktning, och hon rekommenderar minigolf.
Jag tycker att det är väldigt utmanande och kul.


På grund av dess popularitet kan minigolfbanor hittas under sommaren på olika platser. Minigolf kan spelas med nära och kära eller med sig själv. På sommaren kan du även köpa glass eller kalla drycker att njuta av före eller efter matchen. Hon hävdar att du fortfarande kan spela minigolf med dina kompisar även om du aldrig har spelat. Afnan gillar minigolf och föreslår det till alla andra i området som ogillar att röra på sig mycket. Själv tycker Afnan att jogging och andra former av ansträngande träning kan vara jobbigt därför passar minigolf henne. 


Linnea Hedlund är en samhällselev med mediainriktning som brukar åka ut till olika sjöar med sina vänner. De lyssnar på musik och njuter av det fina vädret och miljön.
Det är enkelt att hitta något när vi har olika sjöar bara 10 min från oss, berättar Linnea. Ett annat alternativ är att sitta vid en stor brygga och se solnedgången i Krokek vilket passar bra för de som inte vill spendera pengar.


Tipsa en vn Skriv ut



Sök Sökhjälp

Tipsa redaktionen
Skicka insändare

De Geers hemsida
Lärkan
Ansvarig utgivare:   Niclas Unosson
Webmaster:   Niclas Unosson
Redaktion:   Rikard, Karin