De Geergymnasiets tidning på webben
Förstasidan

« Föreg. Nästa »

Fy fan vad vi är bra

Artiklar

Fy fan vad vi är bra


Karin Larsson, Johanna Åberg 2014-06-11


Efter tolv långa år är det äntligen deras tur. Treorna ska nu ta det stora klivet och lämna gymnasietiden bakom sig, men först har de en student att sjunga sig igenom.

 

Studenten närmar sig med stormsteg och treorna gör sig redo för den sista tiden tillsammans. 
   Det treorna just nu får uppleva är en tid i deras liv de sent kommer glömma. Mycket väntar runt närmsta hörn så som studentkryssning och dagen då de får springa ut ur skolan för sista gången med den vita mössan på huvudet. Studentbalen som äger rum i ”Flygeln” har precis passerat. I vackra långklänningar och fina kostymer samlades de utanför Flygeln för att sedan gå in tillsammans och göra kvällen till något alldeles extra.           
   Den trettonde juni klockan halv tre är det dags för avgångseleverna att springa ut genom portarna en sista gång i vita klänningar och kostymer och få skrika sina glädjerop. 
   Mycket planeringar och inköp är nu igång hos många förväntansfulla ungdomar som ska köpa kläder och skor och vad allt som kan komma att behövas. 
   Mindre fokus ligger nu på skolan och mer på de oförglömliga ögonblick som endast ligger ett par få veckor bort. Det är nu deras tur att få glänsa och ta nästa kliv ut i livet och se vad som livet har att erbjuda. Känslorna bland dem alla är olika men många förväntansfulla ungdomar står i väntan till nya äventyr. 
   Längtan till studenten har varit enorm redan sedan grundskolan för många, så som för oss. Drömmarna om att få ta del utav dessa händelserika ögonblick. Att få vara med i bestyret med klänningar, kostymer, skor, och frisyrer har länge varit en dröm för många och nu är det full fart med inbjudningar och planeringar.
   - Stämningen är bättre än någonsin, berättar de.
 Adrian, Alexander och Marcus från klass Sa11b tog sig tid att berätta för oss kort om den sista tiden på denna skola. Ingen av dem kan hela studentsångerna, men den första frasen kan de givetvis i en av sångerna. "Sjung om studentens lyckliga dar!' en utav fraserna i en av sångerna berättar de och skrattar.


Tipsa en vn Skriv ut



Sök Sökhjälp

Tipsa redaktionen
Skicka insändare

De Geers hemsida
Lärkan
Ansvarig utgivare:   Niclas Unosson
Webmaster:   Niclas Unosson
Redaktion:   Rikard, Karin