De Geergymnasiets tidning på webben
Förstasidan

« Föreg. Nästa »


Artiklar

Musikevenemang att hålla utkik efter


Angelica Granberg 2023-06-07


Sommaren är nu här, vilket betyder att festivalsäsongen är igång. För musikälskare runt om i Sverige är det dags att hålla utkik efter några av landets mest spännande musikevenemang: Lollapalooza Stockholm, Way Out West och Hugo Parkfestival. Dessa festivaler bjuder på fantastisk musik, makalösa upplevelser och en känsla av gemenskap som kommer att göra sommaren minnesvärd för musikälskare. 


Lollapalooza Stockholm, som debuterade i Sverige 2019, har blivit en av de mest efterlängtade festivalerna i landet. Med en pampig line-up, bestående av artister kända världen över. I år består lineupen av exempelvis Lizzo, The 1975 och Beabadoobee. Lollapalooza Stockholm erbjuder en unik upplevelse genom att kombinera musik med konst och mat, vilket skapar en levande atmosfär som lockar besökare från hela landet. 

- Det var en magisk upplevelse att få se sina favoritartister live. Det är en upplevelse som jag aldrig kommer att glömma, säger Oskar Fridbeck som var på Lollapalooza Stockholm förra året.  


Way Out West, som äger rum i Göteborg, är känt för sin originella line-up med många olika genrer. Med både större namn men även lovande talanger, så är festivalen en plattform där man kan upptäcka nya och spännande artister. Lineupen i år består av bland annat den svenska ikonen Håkan Hellström och andra utländska artister såsom TV Girl och Boygenius. En som redan har köpt biljetter till Way Out West är Wilma Arildsson.

- Jag har aldrig varit på en festival och det är något som jag vill uppleva, eftersom lineupen i år var bra så köpte jag biljetter direkt.  


För dig som vill uppleva en festival men inte har tid och ork för att åka långa sträckor så är Hugo Parkfestival som äger rum här i Norrköping något för dig. Med en lineup som består av kända svenska artister såsom Benjamin Ingrosso, Hov1 och Veronica Maggio, så kommer denna festival att ge en atmosfär av sommarkänsla och är därför väl värd att hålla utkik efter. 


Så kära musikälskare, håll ögon och öron öppna och var förberedd för att uppleva några av de bästa musikevenemangen som Sverige har att erbjuda. Lollapalooza Stockholm, Way Out West och Hugo Parkfestival är mer än bara musikfestivaler - de är platser där musikfans samlas för att skapa minnen, upptäcka nya artister och njuta av den unika atmosfären som bara en liveupplevelse kan erbjuda. 




Tipsa en vn Skriv ut



Sök Sökhjälp

Tipsa redaktionen
Skicka insändare

De Geers hemsida
Lärkan
Ansvarig utgivare:   Niclas Unosson
Webmaster:   Niclas Unosson
Redaktion:   Rikard, Karin