De Geergymnasiets tidning på webben
Förstasidan

« Föreg. Nästa »

Lottie är trött på stöket i cafét

Artiklar

Lottie är trött på stöket i cafét


Xander Jennerström 2019-10-15


Lottie Mackay har fått nog av det ständiga nedskräpandet i cafét nere vid entrén. Man har tvingats stänga av den inre halvan av cafét, men förhoppningsvis kan man snart hålla den öppen igen.

Ena halvan av cafét är helt avstängd. Varför då?

- Det är några elever, vi kan inte säga vilka de är, som skräpar ned fruktansvärt. De använder inte papperskorgarna, kastar allt på golvet, häller ut dricka, kastar upp grejer i fönstrena, plockar sönder ljuslyktor och har sönder möbler. Därför har vi bestämt att vi får stänga där. Vi ska ta reda på det här, få dem att sköta sig och visa lite respekt för de andra eleverna som verkligen sköter sig.


Hur ser framtiden för cafét ut?

- Vi vill ju gärna öppna inre delen av cafét igen. Vi ska öppna där och ge dem en andra chans, men för tillfället så känner vi att vi inte har tid till att plocka upp grejer från alla hela tiden, eftersom vi gör så mycket mackor och det är så mycket folk i rörelse. Vi vill gärna ha en service där vi ser till att kunderna blir mätta. Planen är att öppna igen, absolut, och det kanske vi gör ganska så snart, men är det så att det inte sköts igen kommer den stänga. Då kommer vi inte ha den delen öppen förrän vi har hittat en lösning.


Har ni några idéer på lösningar redan nu?

- Vi har försökt att punktmarkera de som stökar och vänder till, men vi har aldrig sett vem det är som gör det. Vi har sett vilka grupper det rör sig om, så vi ska fortsätta punktmarkera om problemet upprepas, så att vi kan få tag i de som gör det här. Annars kan vi inte göra så mycket. Då blir det en ledningsfråga och våra chefer får ta tag i det.


Tipsa en vn Skriv ut



Sök Sökhjälp

Tipsa redaktionen
Skicka insändare

De Geers hemsida
Lärkan
Ansvarig utgivare:   Niclas Unosson
Webmaster:   Niclas Unosson
Redaktion:   Rikard, Karin