De Geergymnasiets tidning på webben
Förstasidan

« Föreg. Nästa »

Miriams bilder berör

Artiklar

Miriams bilder berör


Ditte Roslund 2013-06-11

Bild:Miriam Plante

Nu i veckan är det dags för utställningen Fokus. Utställningen ger tvåorna på film- och fotolinjen möjlighet att ställa ut sina bilder. Miriam Plante har valt att ställa ut tre personliga foton.


- Jag tycker om att uttrycka hur jag känner mig genom bilder. Ett tag hade jag en period då jag kände mig skör. Då tyckte jag det passade att måla ett hjärta utanför kroppen, det känns väldigt ömtåligt och känsligt. 
Det är inte enkelt att ställa ut så personliga bilder. Rädslan för att folk ska kritisera finns där.
   - Det blir ju på något sätt värre om någon kritiserar en när man ställer ut så personliga bilder, då blir det som att de kritiserar en del av mig. Men det är värt det när folk gillar bilderna. Det är det jag vill ha ut att utställningen, jag vill att publiken ska känna sig berörd.


I ungefär två månader har årskurs två på film- och fotolinjen jobbat med utställningen. Eleverna har fått välja helt själva vad de ska ställa ut, vissa har tagit nya bilder just för utställningen medan andra har valt att ställa ut äldre bilder.
   - Det känns jättekul att få ställa ut såhär. Alla får chansen att visa vad de kan, och alla kan verkligen få ut sin egen stil, säger Linda Johansson och Caroline Frang, några av tvåorna som ska ställa ut. 
Eleverna hoppas nå ut till en stor publik.
   - Utställningen kommer ligga så centralt, och så är det bra öppettider. Det är lätt att ta sig tid att se utställningen om man vill det.

 Utställningen kommer finnas i Spiralen mellan 14.00-16.00 måndag till fredag.


Tipsa en vn Skriv ut



Sök Sökhjälp

Tipsa redaktionen
Skicka insändare

De Geers hemsida
Lärkan
Ansvarig utgivare:   Niclas Unosson
Webmaster:   Niclas Unosson
Redaktion:   Rikard, Karin