De Geergymnasiets tidning på webben
Förstasidan

« Föreg. Nästa »

”Efter trappor kommer alltid nåt gott”

Artiklar

”Efter trappor kommer alltid nåt gott”


Jesper Arosin 2014-06-11


Dagar ”förfluter,” minnen jag njuter, harar jag skjuter, knäcktar i ruter.


 

Visserligen finns det många restauranger och sådana saker där man kan köpa till sig lite mums. Men jag har nog aldrig mött en sådan bedårande känsla som den när jag första gången tog mina djupa steg in i skolans cafe. Jag gick egentligen inte in där med några vidare förhoppningar men när jag kände doften av ett kylskåp fyllt av cola kände jag mig hemma och fri. Samtidigt insåg jag att jag kommer spendera några timmar här inne, och om inte varje dag så nästintill alla. Jag frågade karin Larsson vad hon tycker om cafet, och vips så kom det ett enkelt och simpelt svar: det är bra och har ett stort utbud. 

Själv ser jag att en runda på cafet är ett supertillfälle att kasta iväg sina forna tankar och bara njuta av dem himmelska doften av onyttigt som man annars bara kan känna på Afrikas savann. Cafet i allmänhet ger oss elever tillgång till mackor och lite billigt snabbmat , men i stora delar är det känt för sin personliga tillgivenhet för alla som vill besöka palatset och som där får tillbaka meningen med livet. 

Visst är det gott med lite billig keramik på en urgammal pizzeria men det som cafet ger oss i de situationer när man har spanska eller matte är fullständigt konstantinuellt frigivande. En cola för 9 kr är inte varje dag man hittar så varför inte passa på när kiosken hänger upp sig bara en liten trappa nedför och en vänstersväng åt vänster. 

-Johanna Åberg tycker med ståhejande vinkel att cafet är mysigt och beskriver sina goda känslor för stället. 

Ursprungligen var cafet en pissoar, men någon viss person insåg att det hade suttit mycket finare med ett cafe. Så det man gjorde var att man tog fram hink och spade och började gräva, innan grävmaskinen till sist anlände. Och lika snabbt som en gassel galopperar ifrån ett jagande lejon på på den Afrikanska savannen, förvandlades skolan till någonting helt nytt och underbart. Cafets första andetag togs i mitten av 70-talet och har sedan dess varit en stor utgåva för många elevers säkerhet och totala värde för att överleva dagen.


Tipsa en vn Skriv ut



Sök Sökhjälp

Tipsa redaktionen
Skicka insändare

De Geers hemsida
Lärkan
Ansvarig utgivare:   Niclas Unosson
Webmaster:   Niclas Unosson
Redaktion:   Rikard, Karin