De Geergymnasiets tidning på webben
Förstasidan

« Föreg. Nästa »


Artiklar

Glassiga badställen i Norrköping 


Erik Battiston 2023-06-07


En stor fråga som återkommer varje år är vart man ska bada på sommaren? Möt badexperten Wilma Arildsson som har svar på frågan.


Efter ett stort poolbygge hos Wilma så började hennes karriär som badexpert. Ett viktigt tips för er poolägare är att man inte ska ha solkräm i poolen för det kan färga poolens kant gul vilket inte går bort i första taget. 


Alla har inte friheten att äga en pool, och därför har vi tagit in experten för att få tag på några badtips inför sommaren. 


Vart är det idealt för allmänheten att bada
- Det finns väldigt många fina badställen runt om i Åby, säger Wilma. Ågelsjön är en favorit. Där finns det både strand och berg att bada ifrån. 


Platsen har många fina utsikter från höga berg. Platsen avger en lugn miljö och det skapar en mysig känsla i kroppen. Man blir nästan lite pirrig. Platsen är väldigt populär bland många och det kan vara svårt att hitta en plats där man kan vara helt själv. Det gäller att komma i tid om man vill säkra den bästa platsen. Man får räkna med sällskap, men det är en del av charmen badet utstrålar. 
- Gransjönäs är också en trevlig badplats för allmänheten. Sjön är väldigt fräsch och platsen är väldigt ren, säger Wilma.


Sjön är rik med badplatser som omger hela vattenmassan. Om man längtar efter en lugn dag vid vattnet ska man definitivt besöka Gransjönäs. 


Nu ska vi gå över och fråga några i allmänheten hur de upplever de otroliga bra tips om badplatser

Sandra Ahmadov säger 
- Jag gillade Agelsjön då det finns bra ställen att vara på och eftersom sjön är så stor så kan man upptäcka badplatser som är lite gömda och lugna.
- Jag måste dock påpeka att sjön har blivit smutsig under åren och det beror på den ökade populariteten och det är ganska nedskräpat.


Vidar Ekekrantz säger
- Helt ok men mycket folk. Klart och mysigt vatten och det finns ställen på sjön man kan gå till för att undkomma alla.


Tipsa en vn Skriv ut



Sök Sökhjälp

Tipsa redaktionen
Skicka insändare

De Geers hemsida
Lärkan
Ansvarig utgivare:   Niclas Unosson
Webmaster:   Niclas Unosson
Redaktion:   Rikard, Karin