De Geergymnasiets tidning på webben
Förstasidan

« Föreg. Nästa »

Hjälper vi SD att få röster? 

Artiklar

Hjälper vi SD att få röster? 


Sarah Fast 2014-05-21

Bild:Anders Wiklund/Scanpix

Ja, det känns lite tabu att skriva om Jimmie Åkesson och SD, men är det en fråga värd att diskutera? Ja. 

 

Den 5:e maj så var, som många vet, Jimmie Åkesson i Norrköping. Han skulle hålla ett tal på stan om SD, deras värderingar och vad dom tror på. Men han upplevde själv att han inte kunde hålla sitt tal utan störningar. 

Jag blev bara någon dag innan inbjuden till att gå med i ett event på facebook, syftet var att demonstrera mot att SD skulle få hålla sitt tal här i Norrköping. Själv var jag inte på plats men vad jag kunde se på nyheterna var att det var väldigt många som deltog i demonstrationen. 

 
Norrköping för rasism! Ja, jag håller verkligen med. Men vad händer när vi demonstrerar till den grad att man inte lika längre kan uttrycka sin mening? Är det att hämma yttrandefriheten? 

Alla har vi rätt att yttra vår mening enligt yttrandefrihetsgrundlagen, Sverigedemokraterna och Jimmie Åkesson har ju därför all rätt att yttra sin mening om saker och ting. Om dom har en bra mening går ju att diskutera. Men alla tycker vi olika här i världen. 

Dom flesta står ju för jämställdhet, och är mot rasism. Men år 2014 finns det fortfarande rasister, sjukt. Men även deras rätt. 

 

Deras rätt ingår i demokratin, den demokrati vi försöker främja den demokratin vi vill ha. Dem får enligt demokratin yttra sin tanke och sina åsikter, precis som vi som tror på andra partier får säga vad vi tycker. Det är ju demonstrationer mot att Åkesson ska få hålla sina tal, och nu har man börjat med att ha tysta demonstrationer, way to go! 

Ja, demonstrera! Och ja, visa att man kan göra det tyst och ändå få fram sitt budskap, jag tycker det är oerhört bra. För vad som händer är att vi låter Åkesson och SD yttra sig, utan att hämma demokratin. 

Jag tror ärligt på det faktum att när vi har våra demonstrationer och det skrivs om på sociala medier och i tidningar, då tror jag att vi bara hjälper SD. 

Tror ni ärligt att om det varje dag står om en ny SD-händelse i tidningen, så kommer folk sluta rösta på dom? Sällan, snarare tvärtom. 

Jimmie behöver inte längre kämpa för sina röster och chansen att hamna i EU, ni hjälper honom oerhört mycket på traven. Men som sagt, självklart ska vi demonstrera men precis på det sättet som växer fram nu, i tystnad. 

 

Och glöm heller inte att rösta, för vill ni inte se SD få mer mandat, rösta då emot dom! Stå emot rasismen.


Tipsa en vn Skriv ut



Sök Sökhjälp

Tipsa redaktionen
Skicka insändare

De Geers hemsida
Lärkan
Ansvarig utgivare:   Niclas Unosson
Webmaster:   Niclas Unosson
Redaktion:   Rikard, Karin