De Geergymnasiets tidning på webben
Förstasidan

« Föreg. Nästa »


Artiklar

“Song of the Summer” - Enligt elever på De Geer


Angelica Granberg 2023-05-24


Sommaren är äntligen här och det är dags att fylla den soliga atmosfären med den perfekta spellistan. Oavsett om du är på stranden, vid poolen eller bara kopplar av hemma, finns det inget bättre sätt att förhöja stämningen än med rätt musik. Här är de hetaste låtarna och artisterna som du, enligt eleverna på De Geergymnasiet, bör lyssna på i sommar.


Om du behöver en låt för sena sommarkvällar så är "Summertime Sadness” av Lana Del Rey  den bästa låten för dig. Låten skapar en melankolisk och nostalgisk stämning, det ger den en mysig känsla som bidrar till de perfekta sommarkvällarna. Låten är lika vacker som sommaren själv med en text som många kan väl, därför är låten perfekt för sena sommarkvällar med kompisar. 


Några av de intervjuade eleverna hade svårt att bestämma sig för endast en låt som de anser representerar sommaren bäst, en av dem var Wilma Arildsson, som valde två artister.

- Både Veronica Maggio och Håkan Hellström skriker sommar och man kan inte bara välja en av deras låtar som “Song of the Summer,” utan alla passar till den titeln.


Håkan Hellströms musik anses ofta definiera känslan av svensk sommar, detsamma gäller för Veronica Maggio. Båda artisternas musik passar till alla möjliga tänkbara sommartillfällen. Vid långa bilturer, varma stranddagar och sena utekvällar, så kan de två artisternas musik spelas. Med låtar som “Det kommer aldrig va över för mig,” “Känn ingen sorg för mig Göteborg,” “Trädgården en fredag” och “Välkommen in” kommer din sommarspellista att bli förgylld. 


För dig som vill ha en låt som man kan dansa till så bör du lyssna på “Danza Kudoro” av Don Omar & Lucenzo. Låten hjälper till att höja stämningen vid många situationer, exempelvis sommarfester och grillkvällar. Det är många som kan sjunga med när låten spelas, men om det är så att man inte kan låten, så kan man ändå vara med att dansa. 


Oavsett vilka tillfällen sommaren för med sig, så är dessa låtar perfekta för att göra din sommar oförglömlig. Så höj volymen, njut av musiken och skapa minnen som kommer att vara med dig långt efter att sommaren är över. 


Tipsa en vn Skriv ut



Sök Sökhjälp

Tipsa redaktionen
Skicka insändare

De Geers hemsida
Lärkan
Ansvarig utgivare:   Niclas Unosson
Webmaster:   Niclas Unosson
Redaktion:   Rikard, Karin